Δολοφονία Άλκη: Επιτάχυνση των ερευνών ζητά ο Άρειος Πάγος

Στο δικαστήριο οδηγούνται οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη
Στο δικαστήριο οδηγούνται οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη INTIME NEWS

Την επίσπευση της ανακριτικής έρευνας επικαλούμενος την "εξαιρετική σοβαρότητα" της υπόθεσης της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού ζητά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, Β. Πλιώτας, με παρέμβαση του προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ζητά την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, αξιολογώντας -όπως αναφέρεται- τόσο το μεγάλο αριθμό των κατηγορουμένων όσο και την επιτακτικά προβαλλόμενη ανάγκη ταχείας δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης.

Αναλυτικότερα, στο έγγραφό του προς τις εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει:

ADVERTISING

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της ποινικής υπόθεσης ανθρωποκτονίας από κοινού, τετελεσμένης και σε απόπειρα, κατά συρροή και λοιπές αξιόποινες πράξεις, υπόθεσης που κυριαρχείται από την τραγική συνέπεια του οδυνηρού θανάτου του 19χρονου φοιτητή Αλκιβιάδη Καμπανού, η σε βάρος του οποίου, εντασσόμενη σε ακραία έξαρση της λεγόμενης σκληρής και «οπαδικής» βίας, εγκληματική επιθετική συμπεριφορά, συνταράσσει την κοινωνία. Αξιολογώντας δε και τον μεγάλο αριθμό των κατηγορουμένων και την επιτακτικά προβαλλόμενη ανάγκη ταχείας δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης, διατάσσομε κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ, την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει της με αριθμ. Φ22-283 από 3-2-2022 παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, στην οποία επακριβώς καθορίζονται και εξειδικεύονται οι διωκόμενες αξιόποινες πράξεις, χωρίς, αυτονοήτως, από αυτήν (την κατ’ απόλυτη δηλαδή προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης) να παραβλάπτεται ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα και η εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων για τη διακρίβωση της αλήθειας αποδεικτικών στοιχείων».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Δικαιοσύνη, Δολοφονία 19χρονου
SHARE:

24Media Network