Δολοφονία Γραικού: Την καταδίκη του κρεατέμπορα εισηγείται η εισαγγελέας

Δολοφονία Γραικού: Την καταδίκη του κρεατέμπορα εισηγείται η εισαγγελέας
O 47χρονος έμπορος κρεάτων που κατηγορείται για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού MotionTeam

Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, ο Δημήτρης Γραικός δολοφονήθηκε εξαιτίας οικονομικής διαφοράς που είχε με τον κατηγορούμενο, η οποία συνδεόταν με σφαγές ζώων.

Συνεχίστηκε την Πέμπτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τον Μάιο του 2019, θαμμένο κοντά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο 47χρονος έμπορος κρεάτων εις βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Η πρόταση της Εισαγγελέως για την υπόθεση είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.Η πρότασή της στηρίζεται στο γεγονός ότι ο ίδιος έδωσε πολλούς ψευδείς ισχυρισμούς προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αρχές, ακόμα και στην απολογία του.

Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, ο Δημήτρης Γραικός δολοφονήθηκε εξαιτίας οικονομικής διαφοράς που είχε με τον κατηγορούμενο, η οποία συνδεόταν με σφαγές ζώων. Όπως ανέφερε η ίδια, επρόκειτο για τίμημα της τάξης των 47.000 ευρώ που όφειλε ο δράστης στον άτυχο κτηνοτρόφο μετά την τελευταία σφαγή.

Σύμφωνα με την πρόταση:

“Ο Γραικός απευθύνθηκε στον κατηγορούμενο γιατί ήξερε ότι πλήρωνε “μαύρα” από την αρχή. Ο κατηγορούμενος λέει ψέματα παντού για την τιμή των ζώων. Λέει ψέματα στη ανακρίτρια αλλάζοντας διαρκώς ισχυρισμούς, μέχρι και στην απολογία του. Τα συμπεράσματα είναι ψευδής ισχυρισμός κατηγορουμένου ότι η πραγματική τιμή πώλησης είναι μόνο ένα ευρώ το κιλό κρέατος. Ψευδής ισχυρισμός κατηγορουμένου ότι είχε ήδη εξοφλήσει το τίμημα πριν την τελευταία σφαγή. Το ισχυρίστηκε για να έχει άλλοθι και να παραπλανήσει τις αρχές. Κατασκευασμένη η απόδειξη των 17.000 ευρώ από τον κατηγορούμενο”.

“Κατηγορούμενος και θύμα φεύγουν μαζί από την ίδια πόρτα, δεν αποχωρούν από τον χώρο του σφαγείου για ακόμη 45 λεπτά αφότου αποχώρησαν όλοι. Η παραμονή για 45 λεπτά υποδηλώνει ότι υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ τους, γιατί ο Γραικός περίμενε χρήματα και δεν τα έλαβε. Ισχυρίστηκε ψευδώς και για την πραγματική τιμή πώλησης αλλά και για το ότι ο λόγος που τσακώθηκε με τον Γραικό ήταν ότι του ζήτησε δανεικά ζώα, κάτι που ισχυρίστηκε για πρώτη φορά στην απολογία του. Ο πραγματικός λόγος που πήγε ο Γραικός στον στάβλο ήταν γιατί ο κατηγορούμενος του είπε να συναντηθούν εκεί για να του δώσει τα χρήματα, παρότι δεν είχε σκοπό να το κάνει. Τι συνέβη με τον Γραικό στον στάβλο; Δεν παραδέχεται τα χτυπήματα παρότι είναι αποδεδειγμένα, αλλάζει συνεχώς ισχυρισμούς δείγμα ότι θέλει να αποπροσανατολίσει τις αρχές”.

Μάλιστα στο Star μίλησε και ο γιός του θύματος, Αρχιμήδης Γραικός, δηλώνοντας πως η οικογένειά του δικαιώνεται με αυτή την απόφαση. “Δεν μετανόησε ούτε μια στιγμή για την πράξη του. Θα μπροούσε να μας πάρει ένα τηλέφωνο. Μια συγγνώμη τρία χρόναι μετά μπροστά στο δικαστήριο δεν μου λέει τίποτα”.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε στις 3 Νοεμβρίου 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ’ όπου αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ ακολούθησαν πολύμηνες έρευνες που εξελίχθηκαν άκαρπες. Το μυστήριο λύθηκε τελικά τον Μάιο του 2019 όταν με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ εντοπίστηκε θαμμένη η σορός και το αυτοκίνητο του κτηνοτρόφου στην περιοχή γύρω από την μονάδα του κατηγορουμένου, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version