Δολοφονία Τοπαλούδη: Αποτυπώματα του 19χρονου στο σίδερο- Δεν προκύπτει τρίτος δράστης

Δολοφονία Τοπαλούδη: Αποτυπώματα του 19χρονου στο σίδερο- Δεν προκύπτει τρίτος δράστης

Οι εγκληματολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρήκαν δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό που να καταδεικνύουν παρουσία τρίτου δράση στο δωμάτιο όπου βιάστηκε και χτυπήθηκε η κοπέλα.

Σύμφωνα με την έκθεση των εγκληματολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας στο σίδερο που προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του 19χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης, μαζί με έναν 21χρονο από τη Ρόδο.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, ο 19χρονος ήταν το πρόσωπο που κρατούσε το σίδερο, εξέλιξη που επιβαρύνει την θέση του καθότι, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, η άτυχη κοπέλα κατά πάσα πιθανότητα θα είχε πεθάνει λόγω των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων εάν δεν είχε προηγηθεί ο πνιγμός.

Οι εγκληματολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρήκαν δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό που να καταδεικνύουν παρουσία τρίτου δράση στο δωμάτιο όπου βιάστηκε και χτυπήθηκε η κοπέλα, ούτε στο φορτηγάκι με το οποίο μεταφέρθηκε το σώμα της.

Την ίδια στιγμή ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα και των δύο ανδρών σε μπουκάλια και σε ποτήρια μέσα στο χώρο στον οποίο βιάστηκε και βασανίστηκε η άτυχη φοιτήτρια, καθώς και γενετικό υλικό και των τριών.

Ο 19χρονος έχει μεταφερθεί στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του, μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη στις φυλακές Αυλώνα. Ο ίδιος αναγνώρισε τα 12 άτομα που του επιτέθηκαν στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα, ωστόσο έχει ζητήσει να μην ασκηθούν διώξεις στους εμπλεκόμενους.

Ο Άρειος Πάγος ζητά διερεύνηση του ξυλοδαρμού του 19χρονου

Σημειώνεται πως η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει διατάξει διενέργεια ποινικής έρευνας αναφορικά με τον ξυλοδαρμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός που θα χρεωθεί την προκαταρκτική εξέταση καλείται να διερευνήσει την διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων με αφορμή το βίντεο της κακοποίησης.

Πάντως, ήδη με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να εξεταστούν οι ευθύνες όλων των εμπλεκομένων. Κύριο βάρος αναμένεται να πέσει στον εντοπισμό των συγκρατουμένων του 19χρονου, οι οποίοι χτυπήσαν το νεαρό κατηγορούμενο. Παράλληλα, θα εξεταστούν και οι ενδεχόμενες ευθύνες -ποινικές και πειθαρχικές- κατά υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, καθώς παρά τις ρητές εντολές του υπουργείου να ληφθούν ειδικά μέτρα προστασίας για τον 19χρονο -όπως έχει επισημανθεί σε ανακοίνωσή του- κρατούμενοι κατόρθωσαν να περάσουν τρεις πόρτες, να φτάσουν στο κελί του και να τον χτυπήσουν, βιντεοσκοπώντας παράλληλα με κινητό τηλέφωνο.

Ευαγγελισμός: Δεν υπήρξε βιασμός

Ανακοίνωση σχετικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε σε βάρος του 19χρονου κατηγορουμένου εξέδωσε το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού στο οποίο είχε διακομισθεί μετά τον ξυλοδαρμό του στις φυλακές Αυλώνα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο Ευαγγελισμός:

“Σε συνέχεια των όσων λέγονται και γράφονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο αναφορικά με τον «βιασμό» του 19χρονου κρατούμενου Α.Λ. που προσήλθε το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια Γενικής Εφημερίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ΄Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται “βιασμός”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα