Δολοφονία Μπακαρί Χέντερσον: Ξεκίνησε η δίκη – Εξαιρέθηκε ο Πατρινός μπάρμαν

Δολοφονία Μπακαρί Χέντερσον: Ξεκίνησε η δίκη – Εξαιρέθηκε ο Πατρινός μπάρμαν
O 22χρονος Μπακαρί Χέντερσον, που δολοφονήθηκε στο Λαγανά

Με την κατάθεση του πατέρα του 23χρονου Μπακαρί Χέντερσον συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του το καλοκαίρι του 2017 στον Λαγανά Ζακύνθου. Εξαιρέθηκε από την υπόθεση ο μπάρμπαν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στα δικαστήρια της Πάτρας η δίκη για τη δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον, ο οποίος τον Ιούλιο του 2017 στο Λαγανά της Ζακύνθου έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Οι γονείς του 23χρονου Αμερικανού μαζί με έναν ακτιβιστή δικηγόρο, ο οποίος προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Νέα Υόρκη, βρίσκονται στην Πάτρα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το thebest.gr. Η υπόθεση μετά την αναβολή της Δευτέρας, εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό.

Πριν λίγο σημειώθηκε μικρή διακοπή και οι γονείς του θύματος εξήλθαν του δικαστικού Μεγάρου, ενώ η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του πατέρα του Χέντερσον.

Να σημειωθεί ότι για τον Πατρινό μπάρμαν, ο οποίος έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης 7 μηνών, ζητήθηκε η εξαίρεσή του από την υπόθεση και το αίτημα έγινε δεκτό.

Το παρών δίνει και ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος υπερασπίζεται τρεις νεαρούς Σέρβους φοιτητές.

Την έντονη αντίδραση του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια προκάλεσε η παρέμβαση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις στην ποινική υπόθεση ανθρωποκτονίας του Αμερικανού πολίτη Μπακαρί Χέντερσον, που εισάγεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, μετά από τρεις αναβολές.

Να σημειωθεί ότι κ. Κούγιας με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι “η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, κ. Καμάλα Χάρις, σε επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, προέβη σε μία απαράδεκτη για τη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών στην Ελλάδα παρέμβαση, ζητώντας να μάθει από τον κ. Μητσοτάκη ‘πότε θα δικαστούν οι δολοφόνοι του Αμερικανού πολίτη Χέντερσον'”.

Η παρέμβασις της κ. Καμάλα Χάρις δεν θα με ενοχλούσε καθόλου, εάν στην ίδια είδηση που δημοσιεύτηκε σε όλα τα ΜΜΕ δεν περιελαμβάνετο η απάντησις του κου Πρωθυπουργού ‘ότι θα παρακολουθεί προσωπικά και μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης τη συγκεκριμένη δίκη’.

Η διαρροή της παρέμβασης έγινε λίγες ώρες μετά τη διήμερη διακοπή της δίκης, κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Κούγια, λόγω απουσίας του σε άλλη δίκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα