Δούρου: Θα συμβάλλω στις έρευνες για την φωτιά στο Μάτι

Η Ρένα Δούρου
Η Ρένα Δούρου EUROKINISSI

Δήλωση σχετικά με την κλήση της για εξέταση σε ό,τι αφορά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι εξέδωσε η περιφερειάρχης Αττικής.

Σε δήλωση σχετικά με την κλήση της για εξέταση όσον αφορά την φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική την 23η Ιουλίου, προχώρησε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με την κυρία Δούρου η υπόθεση απαιτεί από την Δικαιοσύνη να προχωρήσει με ταχύτερους από τους συνηθέστερους ρυθμούς, ενώ όπως αναφέρει, η ίδια θα συμβάλλει "με ιδιαίτερη ανακούφιση" στην ανεύρεση των αιτιών και την διαλεύκανση των ευθυνών της τραγωδίας.

Κλείνοντας η κ. Δούρου σημειώνει πως οι Περιφέρειες δεν έχουν επιχειρησιακή ευθύνη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Δούρου

"Ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων και στον πόνο των οικογενειών τους απαιτεί μια τέτοια υπόθεση υψίστης σπουδαιότητας, όπως είναι η έρευνα της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, να προχωρήσει με ρυθμούς διαφορετικούς. Διαφορετικούς από τους αργούς ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει σε σχέση με μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, υποθέσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στην κρίση χρέους της χώρας μας.

Με ιδιαίτερη ανακούφιση θα συμβάλλω στην ανεύρεση των αιτιών και στη διαλεύκανση των ευθυνών της τραγωδίας του Ιουλίου.

Οφείλω ωστόσο να σημειώσω ότι ο Β’ βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δεν έχουν επιχειρησιακή ευθύνη στην κατάσβεση των πυρκαγιών". 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φωτιά στο Μάτι: Καλούνται 20 ως ύποπτοι για την τραγωδία

SHARE:

24Media Network