Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον Κορυδαλλό για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΑΘΗΝΑ - ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
ΑΘΗΝΑ - ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Πολύ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Έχουν προγραμματιστεί τέσσερις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, κλειστά τα σχολεία και οι υπηρεσίες του δήμου.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από το πρωί, περιμετρικά των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου σήμερα στις 9 το πρωί, εν μέσω αντιφαστιστικών συγκεντρώσεων, αρχίζει στην ειδικά διαμορφώμενη δικαστική αίθουσα η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 χρόνια. Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα ασφαλείας στις οδούς Σολωμού, Χοζοβιωτίσσης, Νικηφορίδη και Γρηγορίου Λαμπράκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους από το πρωί, ενώ όποιος δεν έχει διαπίστευση δεν μπορεί να προσέλθει στο χώρο της δικαστικής αίθουσας αλλά και έξω από αυτήν. Η δίκη είναι πρωτόγνωρη από πλευράς μεγέθους με 69 κατηγορούμενους, 300 μάρτυρες, 120 συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, 100 διαπιστευμένους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Σημειώνεται ότι, με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, οι υπηρεσίες του δήμου και τα σχολεία της πόλης είναι σήμερα κλειστά ενώ έχουν προγραμματιστεί τέσσερις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.

Στο δημαρχείο Κορυδαλλού, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, καλεί σε συγκέντρωση ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας Πειραιά. Η «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» έχει προγραμματίσει αντιφασιστική συγκέντρωση στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής), όπου θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει κηρύξει τεράωρη στάση εργασίας.

Επίσης, ναυτεργατικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας. Αντιφασιστικό συλλαλητήριο διοργανώνεται και στο Κρατικό Νίκαιας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή, Δίκη, ΧΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της αλήθειας για την οργάνωση

Σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία και τη χώρα η δίκη της Χρυσής Αυγής

SHARE:

24Media Network