Δύο νέοι κόμβοι στην Πάτρα, 21 εκατ. ευρώ

Δύο νέοι κόμβοι στην Πάτρα, 21 εκατ. ευρώ

Τι ανέφερε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας για τις προτεραιότητες και τους άξονες ανάπτυξης της περιφέρειας

Του Δημήτρη Μπαλή

Δεν είναι μόνο οι μεγάλοι οδικοί άξονες, Ολυμπία Οδός (Κόρινθος – Πάτρα) και Ιόνια Οδός (Αντίρριο – Ιωάννινα) που απασχολούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αναφορικά με την ασφαλέστερη και πιο εύκολη προσβασιμότητα. Είναι και άλλα έργα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν μικρά, διότι η κατασκευή και ολοκλήρωσή τους θα αποσυμφωρήσει την κίνηση προς την πόλη της Πάτρας, ενώ θα διευκολύνει την πρόσβαση σε ορεινές περιοχές.

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η Μικρή Περιμετρική Πατρών και η Κανακάρη, έργα για τα οποία ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας έχει δώσει εντολή στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη να είναι συνεχώς επί τόπου και να δίνει λύσεις, εφόσον χρειάζονται, ώστε να τελειώσουν άμεσα τα έργα.

«Τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες. Η Μίνι Περιμετρική αποτελεί για εμάς στοίχημα, διότι ήταν ένα έργο, η επανεκκίνησή του οποίου είχε πολλές δυσκολίες, τεχνικές και νομικές. Η παράδοσή της στους πολίτες της Πάτρας είναι ευθύνη μας,» επισήμανε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι: «Δε σταματάμε να σχεδιάζουμε τα επόμενα έργα. Είμαστε έτοιμοι και υποβάλλουμε για ένταξη τον κόμβο των Συχαινών και τον κόμβο της Οβρυάς. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τη φάση των μελετών και το υποβάλλουμε προς έγκριση χρηματοδότησης για υλοποίηση.»

Τώρα, όσον αφορά στα νέα έργα, στην ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που θα γίνει στις 28 Μαρτίου, θα τεθεί στο επίκεντρο η έγκριση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» - Άξονας Προτεραιότητας 3 «Ανάπτυξη – Εκσυγχρονισμός – Συμπλήρωση μεταφορικών υποδομών», των νέων συνδετήριων κόμβων Κ3 και Κ7 της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών.

Πρόκειται για τον κόμβο Κ3 στα Συχαινά που αφορά στη σύνδεση της Μικρής Περιμετρικής Πατρών με την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Μειλίχου και Αλεξανδρουπόλεως και σκοπός είναι να κατασκευαστεί μία ακόμη έξοδος από την μεγάλη Περιμετρική προς την Πάτρα, με προϋπολογισμό 12.950.000 ευρώ. Ο δεύτερος κόμβος αφορά στη διάνοιξη και κατασκευή νέας συνδετήριας οδού από τον κόμβο Κ7 της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών έως την Ε.Ο. Πατρών –Τριπόλεως στην περιοχή Λαμπραίικα, με προϋπολογισμό 8.025.000 ευρώ.

Πρόκειται για δύο σημαντικές παρεμβάσεις, που θα συμβάλλουν στην καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας, στη διάνοιξη δύο ακόμη εξόδων από τη μεγάλη Περιμετρική Πατρών προς το κέντρο της πόλης, αλλά και προς την Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως που οδηγεί προς τα ορεινά χωριά μας.

Ο κόμβος Κ3 θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της πρώτης εξόδου από το Ρίο προς την Πάτρα, ενώ χάρη στον κόμβο Κ7, όλοι θα έχουν πρόσβαση στην Ε.Ο. Πατρών - Τριπόλεως χωρίς να κινούνται σε Μιντιλόγλι, Φιλοθέη ή Οβρυά.

SHARE:

24Media Network