Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Διαψεύδουν τα σενάρια οι φίλοι του 22χρονου – Συντετριμμένη η μητέρα του

Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Διαψεύδουν τα σενάρια οι φίλοι του 22χρονου – Συντετριμμένη η μητέρα του
Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα INTIME NEWS

Ανατροπή στο σενάριο που ήθελε τον 22χρονο Βρετανό να βγάζει selfie τη στιγμή του δυστυχήματος. Διαψεύδεται, επίσης, πως οι γονείς του επέβαιναν στο δεύτερο ελικόπτερο. Όσα δήλωσαν οι φίλοι και η μητέρα του θύματος.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το δυστύχημα με ελικόπτερο που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (25/07) στα Σπάτα και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 22χρονος Βρετανός τουρίστας.

Ο 22χρονοςΤζακ Φέντον έχασε τη ζωή του με φρικτό τρόπο, όταν κατέβηκε από το ελικόπτερο μετά την προσγείωσή του και προχώρησε προς το πίσω μέρος του. Ο νεαρός πλησίασε τον έλικα του Bell 407, ο οποίος βρισκόταν ακόμη σε λειτουργία, χτυπήθηκε από αυτόν και διαμελίστηκε.

Πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας χθες, ήθελαν τον 22χρονο να μιλάει στο τηλέφωνο ή να προσπαθεί να βγάλει μία selfie, την στιγμή που συνέβη το δυστύχημα. Μάλιστα, σε εκτενές ρεπορτάζ της η Daily Mail, η οποία επικαλείτο τοπικά ελληνικά μέσα, υιοθέτησε το σενάριο αυτό.

Οι Έλληνες ερευνητές ισχυρίστηκαν χθες ότι ο 22χρονος έτρεξε στην άσφαλτο αφού αποβιβάστηκε με ασφάλεια, για να μπορέσει να βγάλει μια selfie, παρά τις προειδοποιήσεις του πληρώματος, και κατά λάθος έπεσε πάνω σε μια λεπίδα που στροβιλιζόταν, αναφέρει σχετικά η βρετανική εφημερίδα.

Ωστόσο, σε νέο ρεπορτάζ της, η Daily Mail παρουσιάζει τις διαψεύσεις των φίλων του 22χρονου, οι οποίοι εκφράζουν την οργή τους στους ισχυρισμούς ότι είχε αποσπαστεί από το τηλέφωνό του λίγα δευτερόλεπτα πριν τραυματιστεί θανάσιμα.

Ένας από τους τρεις φίλους του 22χρονου, οι οποίοι βρίσκονταν στο ίδιο ελικόπτερο μαζί του, είπε στην MailOnline: Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα”.

“Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ ήταν στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν ήταν στο τηλέφωνό του. Γιατί πήγe προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου δεν ξέρω”, συμπλήρωσε.

Δεν ήταν στο δεύτερο ελικόπτερο οι γονείς του 22χρονου – Όσα είπε η μητέρα του

Η μητέρα του Τζακ, Βικτόρια, μιλώντας από το σπίτι της στο Τόνμπριτζ, στο Κεντ, είπε στη MailOnline πως η οικογένεια είναι “εντελώς συντετριμμένη” από την απώλεια του “υπέροχου αγοριού” τους. Παράλληλα, διαψεύδονται οι πληροφορίες που ήθελαν την οικογένεια του 22χρονου να βρίσκεται στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε.

Μάθαμε τι συνέβη αργά το βράδυ χθες το βράδυ. Είμαστε εντελώς συντετριμμένοι. Ήταν το πιο υπέροχο αγόρι. Νομίζω ότι ο πιλότος είναι υπό κράτηση, αλλά ήταν το πιο φρικτό ατύχημα”, είπε και πρόσθεσε:

“Ο Τζακ είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα με μερικούς από τους φίλους του, για να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους. Η οικογένειά του έχει μείνει στο Κεντ. Δεν πήγαμε Ελλάδα. Μαζί τους ήταν και ένας πατέρας ενός φίλου του”.

“Ο Τζακ και οι φίλοι του είχαν πάρει ένα ελικόπτερο από την Αθήνα στη Μύκονο χωρίς κανένα πρόβλημα και το ίδιο έκαναν ξανά, πήραν ένα ελικόπτερο από τη Μύκονο πίσω στην Αθήνα. Είχε αποβιβαστεί με ασφάλεια όταν προσγειώθηκε στην Αθήνα, αλλά για κάποιο λόγο πήγε πίσω από το ελικόπτερο και η προπέλα τον σκότωσε. Ήταν στιγμιαίο”, δήλωσε η μητέρα του 22χρονου και τόνισε:

“Ήταν έξω το προηγούμενο βράδυ, αλλά δεν είχε πιει τίποτα όλη μέρα χθες εκτός από νερό. Αυτός και οι φίλοι του ήταν όλοι νηφάλιοι“.

Ιωάννης Κανδύλης: “Του φώναζαν Stop Stop”

Ο Ιωάννης Κανδύλης, πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής αεροπορικών ατυχημάτων που διερευνά το περιστατικό, είπε ότι ο Τζακ αψήφησε τις εντολές τρέχοντας πίσω προς το ελικόπτερο με το τηλέφωνό του στο αυτί.

Ισχυρίστηκ: Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και οδηγήθηκαν σε ένα ιδιωτικό σαλόνι περιμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο. Όμως καθώς ήταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην άσφαλτο ορμώντας στο ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό. Μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και περπατούσε γρήγορα προς το αεροσκάφος, αψηφώντας το πλήρωμα εδάφους, που του φώναζε”Stop! Stop!”. Μέσα σε δευτερόλεπτα συνέβη το τραγικό δυστύχημα. Ήταν φρικτό”.

Οι Έλληνες ερευνητές θα μελετήσουν το υλικό από κάμερα παρακολούθησης στο πεδίο προσγείωσης για στοιχεία.

Αποκάλυψαν ότι υπήρχαν πολλά άλλα άτομα που έγιναν μάρτυρες της τραγωδίας.

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία – Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες

Προκαταρκτική έρευνα με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να ερευνηθεί το δυστύχημα που σημειώθηκε σε ελικοδρόμιο των Σπάτων, με θύμα Βρετανό τουρίστα.

Ο εισαγγελέας που ανέλαβε το περιστατικό, αναμένεται να ερευνήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων, και ιδίως του χειριστή του ελικοπτέρου και των δύο τεχνικών εδάφους. Πρόκειται για τα άτομα που συνελήφθησαν από την αστυνομία, και τα οποία οδηγήθηκαν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Ωστόσο, κρίθηκε πως και οι τρεις θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, δίχως να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη, με το σκεπτικό ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διενεργηθείσα έρευνα και στη συνέχεια θα αποδοθούν ευθύνες αν και όπου απαιτείται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα