Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: “Ο 77χρονος θα έπρεπε να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ”

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: “Ο 77χρονος θα έπρεπε να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ”
Στιγμιότυπο από το νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" EUROKINISSI

Νέα στοιχεία σχετικά με το έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό, αλλά και το προφίλ του δράστη, έδωσε η πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου, Βούλα Γεωργάκη.

Νεότερες πληροφορίες σχετικά με το έγκλημα στον “Ερυθρό Σταυρό” και το προφίλ του δράστη που έβγαλε από την πρίζα τον αναπνευστήρα άλλου ασθενή με κορονοϊό, καθώς τον ενοχλούσε ο θόρυβος, έδωσε η πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου, Βούλα Γεωργάκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με την κ. Γεωργάκη, το βράδυ της Τετάρτης (7/4), την ώρα που οι γιατροί ετοιμάζονταν να περάσουν από τους θαλάμους , “χτύπησε” το μηχάνημα, ειδοποιώντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όπως τόνισε η ίδια.

Η γιατρός που έσπευσε στο δωμάτιο, διαπίστωσε στο μόνιτορ ότι ο ασθενής είχε υποστεί ανακοπή και άμεσα ξεκίνησε προσπάθεια ανάνηψης, ζητώντας βοήθεια από συναδέλφους της. Εκείνη τη στιγμή, όπως υποστήριξε η κ. Γεωργάκη, δεν πρόσεξε εάν ο σωλήνας παροχής οξυγόνου ήταν στη θέση του. Ωστόσο, ήταν βγαλμένη η πρίζα, κάτι όμως που δεν επηρεάζει τη λειτουργία του μηχανήματος, μιας και μπορεί να λειτουργήσει με μπαταρία για 6 ώρες.

Η κ. Γεωργάκη υποστήριξε ακόμη πως ο 77χρονος διασωληνωμένος ασθενής θα έπρεπε να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, όπου θα ήταν διαφορετική η αντιμετώπισή του, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία ασθενής είχε παρουσιάσει ιστορικό ψυχιατρικής διαταραχής.

“Μετά το περιστατικό, ο φερόμενος ως δράστης εξετάστηκε από δύο πολύ έμπειρους ψυχιάτρους του νοσοκομείου. Έχει γνωμάτευση γραπτή ότι ήταν πολύ καλά ισορροπημένος, ούτε ψυχιατρικά διαταραγμένος, με σώας τας φρένας. Εξετάστηκε μετά το γεγονός και δεν είχε κανένα οξύ ψυχιατρικό πρόβλημα. Ήταν απόλυτα ισορροπημένος.. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει ψυχιατρική εξέταση… Δεν είχε δώσει κανένα δείγμα στο νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε είχε παραβατική συμπεριφορά”, τόνισε η κ. Γεωργάκη.

Και συνέχισε: “Ο ασθενής αυτός θα έπρεπε να είναι σε μονάδα εντατικής θεραπείας, δεν ήταν σε μονάδα…Η αντιμετώπισή του στην μονάδα δεν θα ήταν η ίδια… δεν πρέπει να βρίσκουμε δικαιολογίες, ούτε το ψυχιατρικό, ούτε το ψυχικό νόσημα. Θα πρέπει να σταματήσουμε να δικαιολογούμε τα πάντα”.

Το χρονικό του εγκλήματος

Τα αποτυπώματα που βρέθηκαν πάνω στο μηχάνημα υποστήριξης που κρατούσε στη ζωή τον ασθενή με Covid, πρόδωσαν τον 60χρονο δράστη που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με το θύμα.

Το απίστευτο αυτό έγκλημα που έγινε σε απλό δωμάτιο του Νοσοκομείου “Ερυθρός Σταυρός”, έχει συγκλονίσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς ο δράστης φέρεται να τράβηξε τα καλώδια από το μηχάνημα υποστήριξης που κρατούσε στη ζωή τον ασθενή, γιατί τον ενοχλούσε ο θόρυβος.

“Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του δράστη, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα