Εγκλωβισμένοι 280 Έλληνες στο Αϊβαλί

Εγκλωβισμένοι 280 Έλληνες στο Αϊβαλί

To τουρκικό πλοίο με τον οποίο θα επέστρεφαν, κατασχέθηκε από το τουρκικό δημόσιο

Συνολικά 280 Έλληνες έχουν εγκλωβισθεί από τις 6 το απόγευμα στο Αϊβαλί της Τουρκίας μη μπορώντας να επιστρέψουν στη Μυτιλήνη αφού το πλοίο «Αϊσέ Γκιουλ» με το οποίο θα ταξίδευαν κατασχέθηκε λόγω χρεών στο Τουρκικό Δημόσιο.

Και οι 280 είχαν μεταβεί έναντι εισιτηρίου μόλις έξι ευρώ σήμερα το πρωί στην τουρκική πόλη προκειμένου να ψωνίσουν από το παζάρι που διοργανώνεται εκεί κάθε Πέμπτη.

Οι Έλληνες επισκέπτες ζήτησαν να επιβιβασθούν στα άλλα πλοία τα οποία θα πραγματοποιούσαν την ίδια ώρα δρομολόγια αρνήθηκαν όμως να πληρώσουν εισιτήριο αφού όπως υποστήριξαν είχαν.

ADVERTISING

Για το Αϊβαλί ξεκίνησε περίπου στις 10 το βράδυ το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας TURYOL προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει στη Μυτιλήνη τους Έλληνες.

Στη Μυτιλήνη το πλοίο με τους Έλληνες επισκέπτες στο Αϊβαλί αναμένεται να φτάσει περί τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Το πλοίο «Αϊσέ Γκιουλ» που κατασχέθηκε ανήκει στην πλοιοκτήτρια εταιρεία της οικογένειας Ζαλέ που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στη γραμμή Μυτιλήνη – Αϊβαλί. Στο παρελθόν η οικονομική τους δραστηριότητα είχε απασχολήσει και την Ελληνική δικαιοσύνη λόγω μεγάλων χρεών και προς το Ελληνικό δημόσιο.
 

πηγή φωτογραφίας:  emprosnet

SHARE:

24Media Network