Εγκύκλιος για την καταβολή εφάπαξ παροχής σε συνταξιούχους αναπηρίας

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος
Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος EUROKINISSI

Τι αναφέρει η εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας για την εφάπαξ παροχή σε συνταξιούχους με απόφαση αναπηρίας ορισμένου χρόνου.

Το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο με λεπτομέρειες για τον τρόπο καταβολής της εφάπαξ παροχής για τους συνταξιούχους με απόφαση αναπηρίας ορισμένου χρόνου.

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει: Ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, υπέγραψε εγκύκλιο με την οποία παρέχονται οδηγίες ώστε το ΕΤΕΑΕΠ να καταβάλει την εφάπαξ παροχή και σε συνταξιούχους με απόφαση αναπηρίας ορισμένου χρόνου, των οποίων οι παθήσεις περιλαμβάνονται πλέον στους αναθεωρημένους Πίνακες Παθήσεων που καθιστούν την αναπηρία επ’ αόριστον.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέοι Πίνακες Παθήσεων που χαρακτηρίζονται μη αναστρέψιμες περιλαμβάνουν 150 παθήσεις, από 43 που περιελάμβαναν πριν την αναθεώρηση, με αναδρομική ισχύ από 1/1/2018.

Έτσι, για όσους υπέβαλαν αιτήσεις πιστοποίησης αναπηρίας πριν από την 1/1/2018 και οι παθήσεις τους περιλαμβάνονται στους αναθεωρημένους Πίνακες που καθιστούν την αναπηρία επ’ αόριστον, η προσαρμογή των σχετικών γνωματεύσεων θα γίνεται κατόπιν υποβολής αίτησης στα ΚΕΠΑ χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις
SHARE: