Ακροδεξιοί της Δωδεκαθεϊστικής οργάνωσης Ομάδα Ε, ετοίμαζαν φονικά χτυπήματα

Ακροδεξιοί της Δωδεκαθεϊστικής οργάνωσης Ομάδα Ε, ετοίμαζαν φονικά χτυπήματα

Ένοπλη δράση θέλησαν να ξεκινήσουν εναντίον του πολιτικού συστήματος μέλη της εθνικιστικής και 12θεϊστικης οργάνωσης «Ομάδα Ε», οι οποίοι μάλιστα αυτοαποκαλούνται «Ομάδα Ε –ΕΥ», ξεκινώντας από χτυπήματα σε Καλαμάτα και Μυστρά, τα οποία ενδεχομένως θα κλιμακώνονταν και σε άλλα σημεία της χώρας

Στο όνομα του …Δία και εναντίον του πολιτικού συστήματος θέλησαν να αναλάβουν ένοπλη δράστη μέλη του της αυτοαποκαλούμενης εθνικιστικής και 12θεϊστικής οργάνωσης «Ομάδα Ε-ΕΥ», ξεκινώντας μάλιστα την δράση τους από την Καλαμάτα και τον Μυστρά.

Από την Ασφάλεια Καλαμάτας και την Ασφάλεια Πάτρας που ερευνούν την υπόθεση (δίχως την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τουλάχιστον μέχρι στιγμής), συνελήφθησαν το Σάββατο, 5 μέλη της οργάνωσης οι οποίοι τα ξημερώματα της Παρασκευής τοποθέτησαν αρχικά έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στον προαύλιο χώρο εγκαταστάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα, από την έκρηξη του οποίου προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο προαύλιο και στην είσοδο του απέναντι κτιρίου, που βρίσκεται υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Λίγο αργότερα τοποθέτησαν επίσης αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο άγαλμα του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά. Εξαιτίας της έκρηξης προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο άγαλμα. Το πρώτο «χτύπημα» δικαιολογείται ως έναρξη ένοπλης δράστης εναντίον του πολιτικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας και το δεύτερο δικαιολογείται από το μίσος των 12θεϊστών προς το Βυζάντιο.

Τα πέντε μέλη της «Ομάδας Ε-ΕΥ» ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των βομβιστικών επιθέσεων και μετά από αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν μόλις ένα 24ωρο μετά την έναρξη της δράσης τους, στην οποία συμμετείχε ένας άντρας από την Καλαμάτα και άλλοι τέσσερις από την Δράμα και την Χαλκιδική που κατέβηκαν στην Πελοπόννησο γι αυτόν τον σκοπό.

Στην κατοχή τους και σε κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκε και οπλισμός στην κατοχή τους, όπως και επιπλέον αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που παραδέχτηκαν κατά την ομολογία τους ότι είχαν σκοπό να χρησιμοποιήσουν…

Περίπου στις 12 το μεσημέρι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις Αρχές της Πελοποννήσου για την υπόθεση. Σκοπός της έρευνας είναι να εντοπιστούν και τυχόν άλλοι συνεργοί τους και μέλη της οργάνωσης που ενδεχομένως να ετοιμάζονταν να πράξουν ανάλογα. Η Αντιτρομοκρατική επί του παρόντος παρακολουθεί από απόσταση τις εξελίξεις και δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στις έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα