Ανακοινώσεις των κομμάτων για τη δολοφονία Παύλου Φύσσα

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας 34χρονου στο Κερατσίνι.(EUROKINISI-ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας 34χρονου στο Κερατσίνι.(EUROKINISI-ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Νέα Δημοκρατία, ΠΑ.ΣΟ.Κ. , Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜ.ΑΡ και Κ.Κ.Ε καταδικάζουν τους υπαίτιους για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα στην Αμφιάλη.

Νέα Δημοκρατία, ΠΑ.ΣΟ.Κ. , Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜ.ΑΡ και Κ.Κ.Ε καταδικάζουν τους υπαίτιους για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα στην Αμφιάλη.

Χ. Αθανασίου: Καταδίκη της βίας που προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή

ADVERTISING

Στη Χρυσή Αυγή απέδωσε ευθέως τη δολοφονία στην Αμφιάλη η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για τον Κώδικα Δικηγόρων, δήλωσε ότι "η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία που προέρχεται από συγκεκριμένο χώρο, τη Χρυσή Αυγή" και διαβεβαίωσε ότι το κράτος διαφυλάσσει την ασφάλεια των πολιτών.

"Οι πάντες θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη", τόνισε.

ΠΑΣΟΚ: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

"Η Χρυσή Αυγή πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών", τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για το φονικό στην Αμφιάλη.

Σημειώνει ακόμη ότι "μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α." και προσθέτει ότι "πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια την ζωή των Ελλήνων πολιτών".

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Είμαστε απέναντι στη μαύρη συμμαχία

Όσο οι ναζιστές, με παραινέσεις πολιτικών και «δημοσιογράφων», ετοιμάζονται να αναρριχηθούν στην εξουσία σα νέοι εταίροι της συγκυβέρνησης των δανειστών, τόσο θα αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους ρόλο.

Όλοι οι Έλληνες δημοκράτες οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα πατριωτικό δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στη μαύρη συμμαχία.

ΔΗΜ.ΑΡ: Θεσμική "ασφυξία" της Χρυσής Αυγής, τώρα

Ήταν αναμενόμενο. Η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών. Το χθεσινό δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη επιβεβαιώνει την ανάγκη της "θεσμικής ασφυξίας» της Χρυσής Αυγής, της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών. Είναι αναγκαίο να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας του 34χρονου και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και το χθεσινό ρατσιστικό παραλήρημα στη βουλή καταδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα.

Δυστυχώς αποδεικνύεται και με αυτό το τραγικό περαστικό η αξία της πρωτοβουλίας της ΔΗΜΑΡ και του υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη στην προηγούμενη κυβέρνηση να φέρουν αντιρατσιστικό νόμο στη Βουλή και για την αντιμετώπιση και της Χρυσής Αυγής.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη δολοφονία

"Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι Λαϊκές Επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δηλώσεις Τσίπρα για τη δολοφονία του 34χρονου

SHARE:

24Media Network