Ανατριχιαστικά βίντεο: Χρυσαυγίτες χαρακτηρίζουν "εθνάρχες στις χώρες τους", Χίτλερ και Μουσολίνι

Ανατριχιαστικά βίντεο: Χρυσαυγίτες χαρακτηρίζουν "εθνάρχες στις χώρες τους", Χίτλερ και Μουσολίνι

Δυο βίντεο νυχτερινής συγκέντρωσης από εκπαίδευση της Χρυσής Αυγής στα χέρια των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση. Άλλα τρία μέλη της

Αίσθηση προκαλεί σε νομικούς αλλά και πολιτικούς κύκλους βιντεοσκοπημένο υλικό από νυχτερινή εκδήλωση μελών της Χρυσής Αυγής, στο οποίο χαρακτηρίζονται "εθνάρχες" για τις χώρες όπου έδρασαν, πρόσωπα όπως ο Αντόνιο Σαλαζάρ, ο Φράνκο, ο Μουσολίνι και ο Αδόλφος Χίτλερ, υλικό το οποίο οι ανακρίτριες της υπόθεσης συμπεριέλαβαν στα στοιχεία που έστειλαν στην Βουλή για την άρση ασυλίας βουλευτών του κόμματος.

Το υλικό που επεξεργάστηκαν οι Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, αφορά δύο βίντεο με καταγραφή νυχτερινής συγκέντρωσης που έχει ουσιαστικά μορφή τελετής μύησης μελών της οργάνωσης.

Στο πρώτο βίντεο ο ομιλητής διαβάζει ένα χαρτί και ακούγεται μεταξύ άλλων να λέει προς τους υπόλοιπους, προφανώς αναφερόμενος σε φασιστικούς -ναζιστικούς σχηματισμούς που έδρασαν στο παρελθόν στο εξωτερικό:

"Με τους εθνάρχες τους στην πρώτη γραμμή των συμπλοκών ανακατέλαβαν την εθνική τους κυριαρχία. Ήταν οι Πορτογάλοι με τον Αντόνιο Ντε Ολιβέιρα Σαλαζάρ, ήταν ο Φρανσίσκο Φράνκο με τους Ισπανούς φαλαγγίτες, ήταν ο Μουσολίνι με τους "μελανοχίτωνες" στην Ιταλία, ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ με το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα των Γερμανών που κατάφεραν να επισκευάσουν την πληγωμένη από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο Γερμανία και να δώσουν στους Γερμανούς αληθινή εθνική ελευθερία. Οι εθνικοσοσιαλιστές έδωσαν στο Γερμανικό λαό ζωή και υπερηφάνεια. Έκαναν ένα κατεστραμμένο κράτος, μια νέα Γερμανική αυτοκρατορία. Και οι Έλληνες όμως δεν έμειναν πίσω σε αυτή την πνευματική και ιδεολογική επανάσταση. Γνήσια τέκνα των αρχαίων Ελλήνων, αναδείξανε την επανάσταση της 4ης Αυγούστου με αρχηγό και εθνάρχη τον Ιωάννη Μεταξά. Ήταν οι Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές αυτοί που ξαναέχτισαν το ελληνικό κράτος πέτρα-πέτρα με μόνα υλικά τα εθνικά ιδεώδη, με μόνα εργαλεία το σφυρί και το ξίφος υπό το βλέμμα του διπλού πέλεκυ και του σταυρού".

Στο δεύτερο βίντεο άλλος ομιλητής και πάλι από χαρτί που διαβάζει, λέει προς τη ομήγυρη:

"Διάλεξα το πιο ματωμένο κομμάτι της ιστορίας, το πιο, μάλλον εντός εισαγωγικών, ματωμένο αν θέλετε κομμάτι της ιστορίας αυτής της ιδεολογίας. Θα ήθελα να τονίσω ότι είναι σημαντικό κάποιος και πόσο μάλλον ένας εθνικιστής να γνωρίζει μερικές πτυχές από την Ευρωπαϊκή ιστορία χωρίς να παρασύρεται από την προπαγάνδα της αριστερής τρομοκρατίας, η οποία υπάγεται με τη σειρά της στο σιωνιστικό αρρωστημένο εγκέφαλο. Επίσης ένας αληθινός εθνικιστής έχει καθήκον να κοιτά στα μάτια το παρελθόν χωρίς να φοβάται την κατακραυγή του ημιμαθούς περίγυρου..".

Άλλοι τρεις στη φυλακή για τον φόνο του Παύλου Φύσσα

Απόφαση προφυλάκισης για άλλα τρία μέλη της Χρυσής Αυγής, που εμπλέκονται στην δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα έλαβαν, με την σύμφωνο γνώμη του αρμόδιου Εισαγγελέα, οι Εφέτες Ανακρίτριες της υπόθεσης.

Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στις ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και υποστηρίζουν ότι το επίμαχο βράδυ που έπεσε νεκρός ο νεαρός μουσικός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, οι ίδιοι ήταν στην περιοχή για άλλους λόγους που αφορούσαν δραστηριότητες της οργάνωσης, όπως η επικείμενη ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου και όχι το κάλεσμα "ταγμάτων εφόδου" με στόχο τον Παύλο Φύσσα.

Με την απόφαση προσωρινής κράτησης των τριών, πλέον οι κρατούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού είναι έντεκα.

Μέχρι τη Δευτέρα οι ανακρίτριες θα έχουν λάβει απολογίες και από άλλους τέσσερις κατηγορουμένους για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και εμπρησμό, οι οποίοι εμπλέκονται στην επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών στην Ιεράπετρα τον Φεβρουάριο του 2013.

Με τις απολογίες αυτές ολοκληρώνεται η ανάκριση και πλέον η μόνη εκκρεμότητα για την περάτωσή της θα είναι οι απολογίες όσων από τους βουλευτές του κόμματος, των οποίων την άρση ασυλίας ζήτησαν οι δύο δικαστικοί λειτουργοί, κριθεί από την Βουλή ότι πρέπει να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκπαίδευση Χρυσής Αυγής

SHARE:

24Media Network