Απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον τόπο διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής

ÄÉÊÇ "×ÑÕÓÇÓ ÁÕÃÇÓ" (PHASMA/M.KARAGIANNIS)
ÄÉÊÇ "×ÑÕÓÇÓ ÁÕÃÇÓ" (PHASMA/M.KARAGIANNIS) PHASMA

"Εάν η ίδια η Δικαιοσύνη κρίνει ότι υπάρχει διαρκής αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής συνεδριάσεων του δικαστηρίου, ο Υπουργός κατά το νόμο, ύστερα από αίτηση του διευθύνοντος τη δίκη δικαστή, θα έχει ευθύνη να εξεύρει μία λύση που θα χρειαστεί πάντως κάποιο χρόνο" αναφέρει μεταξύ άλλων

Αποποιείται των ευθυνών του το υπουργείο Δικαιοσύνης, με ανακοίνωσή του για την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακων Κορυδαλλού, οπου διεξαγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση της προεδρου του Τριμελούς Εφετειου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη, ότι είναι ευθυνη της πολιτικής ηγεσίας το που θα διεξαχθεί η δίκη, το υπουργείο απαντά:

"Είναι γνωστό το πρόβλημα το οποίο δημιουργεί η διεξαγωγή, για λόγους ανάγκης, της δίκης μελών της Χρυσής Αυγής σε αίθουσα του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού.

Μια απόφαση του Υπουργού για αλλαγή αίθουσας, ενόψει της έλλειψης μάλιστα άλλου άμεσα διαθέσιμου χώρου μετά την απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, θα οδηγούσε εκ των πραγμάτων σε αναβολή ή διακοπή της διεξαγόμενης δίκης.

Αυτό θα συνιστούσε μια παρέμβαση στη ροή της απονομής της Δικαιοσύνης. Εάν η ίδια η Δικαιοσύνη κρίνει ότι υπάρχει διαρκής αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής συνεδριάσεων του δικαστηρίου, ο Υπουργός κατά το νόμο, ύστερα από αίτηση του διευθύνοντος τη δίκη δικαστή, θα έχει ευθύνη να εξεύρει μία λύση που θα χρειαστεί πάντως κάποιο χρόνο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή, ΧΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Θέλω να τον δω". Η μητέρα του Φύσσα προσπάθησε να πλησιάσει τον Γιώργο Ρουπακιά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Χρυσαυγίτες χτύπησαν μετανάστη. Επίθεση αντιεξουσιαστών σε 27χρονο

SHARE:

24Media Network