Αστυφύλακας και Σύρος συνεργός του εκβίαζαν αλλοδαπό

Αστυφύλακας και Σύρος συνεργός του εκβίαζαν αλλοδαπό

Δικογραφία εις βάρους αστυφύλακα και φερόμενου συνεργού του από τη Σύρο σχηματίσθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. κατηγορούνται για εκβιασμό

Ακολουθώντας τη διαδικασία του αυτοφώρου, σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος 28χρονου αστυφύλακα ο οποίος υπηρετεί στην Αττική αλλά και Σύρου 41 ετών για εκβιασμό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι δυο τους επιχείρησαν να εκβιάσουν 35χρονο υπήκοο Ιράκ, υπάλληλο καταστήματος ρούχων στο κέντρο της Αθήνας. Αντικείμενο της εκβίασης ήταν η "τακτοποίηση" καταδικαστικής απόφασης, που δήθεν εκκρεμούσε σε βάρος του.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται αφορούν, κατά περίπτωση, την απόπειρα εκβίασης από κοινού, την παθητική δωροδοκία, την υπεξαίρεση στην υπηρεσία και την παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αστυνομικός είχε μεταβεί την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, στο συγκεκριμένο κατάστημα ρούχων, όπου εργάζεται ο 35χρονος αλλοδαπός υπάλληλος και δηλώνοντας την ιδιότητά του πραγματοποίησε έλεγχο, παράνομο φυσικά αφού δεν είχε τέτοια εντολή.

Την Τρίτη το μεσημέρι, μαζί με τον 41χρονο υπήκοο Συρίας, μετέβησαν στο κατάστημα και ισχυριζόμενοι ότι θα "τακτοποιηθεί" καταδικαστική απόφαση, η οποία δήθεν εκκρεμεί σε βάρος του, απαίτησαν εκβιαστικά από τον ίδιο, αρχικά το χρηματικό ποσό των -7.000- ευρώ, ενώ στη συνέχεια τις -2.000- ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα τα κατέβαλε μέχρι το βράδυ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε, συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης οι δύο κατηγορούμενοι, όταν μετέβησαν και πάλι στο κατάστημα και παρέλαβαν από τον 35χρονο, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των -950- ευρώ, μέσα σε φάκελο.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, λόγω της εμπλοκής του Αστυνομικού, ενώ ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικών λειτουργών.

Στο σπίτι του 28χρονου Αστυφύλακα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα έγγραφο – υπόδειγμα υπηρεσιακού οχήματος, ένα δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού και εκτύπωση από την ηλεκτρονική εφαρμογή της ΕΛ.ΑΣ. για Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700.

SHARE: