'Χάκαραν' τον υπολογιστή ανυποψίαστου πολίτη και έκαναν αγορές ύψους 30.000 ευρώ

'Χάκαραν' τον υπολογιστή ανυποψίαστου πολίτη και έκαναν αγορές ύψους 30.000 ευρώ

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Έρευνες στα σπίτια όσων εμπλέκονται στην υπόθεση

Εξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση διαδικτυακής απάτης και πλαστογραφίας κατ΄εξακολούθηση, η οποία διαπράχθηκε, μέσω διαδικτύου. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, στην οποία εμπλέκονται πέντε άτομα στη χώρα μας, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 36, 40 και 60 ετών και δύο Έλληνες, ηλικίας 41 και 35 ετών.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες, πραγματοποιώντας ηλεκτρονική επίθεση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ενός ανυποψίαστου ιδιώτη, προέβησαν σε τέσσερις διαδικτυακές συναλλαγές σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνολικού ποσού που ξεπερνάει τα 30.000 ευρώ.

Η καταγγελία αυτή τέθηκε υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας. Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων της υπόθεσης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των προαναφερομένων.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν χθες, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όπου παρουσία δικαστικών λειτουργών, διενήργησαν έρευνες στις οικίες και τους χώρους εργασίας των εμπλεκομένων.

Από τις επιτόπιες έρευνες και αναλύσεις βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως πειστήρια τέλεσης των εγκληματικών πράξεων, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ παράλληλα, ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των εμπλεκομένων σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Επιπλέον, ερευνάται η συμμετοχή ακόμα τριών ατόμων στο εξωτερικό, στους οποίους πραγματοποιήθηκαν παράνομα μεταφορές χρημάτων και εμβασμάτων.

SHARE:

24Media Network