Χαμόγελο Παιδιού: Είχαμε ενημερώσει τις Αρχές για την σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης

Χαμόγελο Παιδιού: Είχαμε ενημερώσει τις Αρχές για την σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης
ΗΣΑΠ Eurokinissi

Πολίτης είχε ενημερώσει για δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ της 14χρονης και του 43χρονου από το Μοσχάτο. Με τη σειρά του το "Χαμόγελο του Παιδιού" απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές.

Αναφορά για σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης που έβαλε τέλος στη ζωή της, πηδώντας στις ράγες του ηλεκτρικού στο Μοσχάτο το απόγευμα της Πέμπτης, είχε λάβει από πολίτη στην Γραμμή SOS 1056 το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Όπως έκανε γνωστό μέσα από ανακοίνωσή του το “Χαμόγελο του Παιδιού”, είχε γίνει καταγγελία για σχέση εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησής της από τον 43 χρονο άντρα. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” ενημέρωσε, ως είθισται, τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, ώστε να διερευνήσουν το θέμα και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων όντως είχαν δεχθεί μία ανώνυμη πληροφορία, είχαν ξεκινήσει να διερευνούν το κατά πόσο ίσχυε, στο μεταξύ, όμως, τους πρόλαβαν τα γεγονότα. Έτσι, μετά τον τσακωμό του πατριού με τον 43χρονο, όταν κλήθηκαν στο σημείο, αντιλήφθηκαν με ποια περίπτωση είχαν να κάνουν και για αυτό είχε ξεκινήσει επισταμένη έρευνα.

Η ανακοίνωση

“«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δεχτεί αναφορά από πολίτη στην Γραμμή SOS 1056 για σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης που έβαλε τέλος στη ζωή της στο Μοσχάτο

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 9/5/2019 δέχτηκε αναφορά στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος είχε υποψιαστεί την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης από ενήλικο άτομο, 40 περίπου ετών.

Σύμφωνα με την αναφορά η 14χρονη είχε ειδωθεί επανειλημμένα να βρίσκεται μαζί με το συγκεκριμένο ενήλικο άτομο και να συχνάζει στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή. Επίσης, σύμφωνα με την αναφορά η ανήλικη κοπέλα είχε ειδωθεί να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου ατόμου από πλατεία της περιοχής, ενώ ο πολίτης μας ενημέρωσε για δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του 14χρονου κοριτσιού και του ενήλικα που παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέση εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησης της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άντρα.

Άμεσα, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε για την αναφορά την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας και έφερε σε επικοινωνία τον πολίτη που έκανε την αναφορά με τους αρμόδιους αξιωματικούς για την περαιτέρω διερεύνηση του περιεχομένου της.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την εγκυρότητα των αναφερομένων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την σωματική και ψυχολογική προστασία του ανήλικου παιδιού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ήδη θέσει το σύνολο των δομών και των υποστηρικτών υπηρεσιών του στη διάθεση της οικογένειας της ανήλικης. Επίσης, οι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Οργανισμού βρίσκονται ήδη δίπλα στους μαθητές, γονείς και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που φοιτούσε η ανήλικη, καθώς και της ευρύτερης περιοχής ώστε να παρασχεθεί ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη και ο,τιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το [email protected] ή στο 210 3306140.”

Το χρονικό της υπόθεσης

O 43χρονος από το Μοσχάτο, παντρεμένος και πατέρας ενός 14χρονου κοριτσιού που ήταν γειτόνισσα και φίλη με το θύμα, διατηρούσε ψιλικατζίδικο στην περιοχή και εκμεταλλευόταν φαίνεται το μαγαζί του για να προσεγγίζει συνομήλικα με την κόρη του κοριτσάκια, να τους «πουλάει» έρωτα και να συνάπτει ερωτικές σχέσεις μαζί τους.

Πριν τρεις μήνες είδε την 14χρονη στενοχωρημένη στο μαγαζί του, της έπιασε κουβέντα και σιγά-σιγά απέκτησε την εμπιστοσύνη της και άρχισαν να βγαίνουν μαζί, μέχρι που σύναψαν ολοκληρωμένες ερωτικές σχέσεις. Δύο ημέρες πριν την αυτοκτονία της 14χρονης, οι γονείς του παιδιού έμαθαν τι συνέβαινε και ο πατριός της πήγε στο μαγαζί του παιδόφιλου και τον ξυλοκόπησε. Περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία και όταν οι γονείς ανέφεραν τι είχε συμβεί, πήγε κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων και συνέλαβε τον 43χρονο για αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Ερευνώντας οι αστυνομικοί το κινητό του τηλέφωνο, ανακάλυψαν γυμνές φωτογραφίες μίας ακόμη 14χρονης για την οποία παραδέχτηκε ο δράστης ότι είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις μαζί της πριν ενάμιση χρόνο και στις κατηγορίες σε βάρος του συμπεριέλαβαν και την πορνογραφία ανηλίκων.

Οι πράξεις του οδήγησαν το τελευταίο του θύμα στο απονενοημένο διάβημα, καθώς ως ανήλικη που ήταν, δεν βρισκόταν σε θέση να κατανοήσει την παγίδα στην οποία είχε πέσει και θεωρώντας πως ήταν ερωτευμένη μαζί του και δεν ήθελε να χωρίσουν, έγραψε τα συναισθήματά της σε ένα σημείωμα που βρέθηκε στα ρούχα της και έπεσε στις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στο Μοσχάτο.

Πριν από αυτό έστειλε και ένα μήνυμα σε φιλικό της πρόσωπο που έσπευσε στο σημείο αλλά δεν την πρόλαβε. Οι τραγικοί γονείς του κοριτσιού βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, ενώ ο παιδόφιλος με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Τα αδικήματα που του έχουν αποδοθεί είναι:

-Αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών (κακούργημα)

-κατάχρηση σε ασέλγεια (κακούργημα)

-πορνογραφία ανηλίκων (πλημμέλημα).

Ο 43χρονος παραμένει κρατούμενος στην ΓΑΔΑ και αναμένεται την Δευτέρα να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα