Χτύπημα στη Χ.Τρικούπη: Η ΕΛ.ΑΣ. περίμενε επίθεση- Βλέπει αντεκδίκηση

Χτύπημα στη Χ.Τρικούπη: Η ΕΛ.ΑΣ. περίμενε επίθεση- Βλέπει αντεκδίκηση
Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, έπειτα από την επίθεση κατά πάσα πιθανότητα με αυτόματο όπλο το βράδυ της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν 4-5 πυροβολισμοί, ενώ μέσα στο κτήριο βρίσκονταν 30 άνθρωποι. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Σε συναγερμό βρισκόταν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι προετοιμαζόταν χτύπημα και μάλιστα με στόχους αστυνομικούς

Η Αντιτρομοκρατική εξέταζε την πιθανότητα ο 29χρονος που συνελήφθη στην οδό Αλκαμένους  και κατηγορείται για την επίθεση με δέμα παγιδευμένο με εκρηκτικά στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, να ετοιμαζόταν για χτύπημα στα Εξάρχεια, αφού είχε νοικιάσει για μερικές ημέρες διαμέρισμα στην περιοχή.

Πρόσθετα, στην Αντιτρομοκρατική είχαν φτάσει πληροφορίες που έκαναν λόγο για προετοιμασία ηχηρού χτυπήματος με στόχο αστυνομικούς και έτσι μοιραία έχει σημάνει συναγερμός καθώς θεωρείται βέβαιο ότι παραμένουν ασύλληπτοι συνεργοί του 29χρονου, αλλά υπάρχει και η πεποίθηση προετοιμασίας και ίσως συνεργασίας για συντονισμένη επίθεση από διαφορετικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θεωρούν επίσης πως όπως η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» χτύπησε μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα τον περασμένο Ιανουάριο, έτσι διάλεξε να χτυπήσει και τώρα αστυνομικούς με την ίδια ανθρωποκτόνο διάθεση και σχεδόν στο ίδιο σημείο με την προηγούμενη φορά, αμέσως μετά την σύλληψη του 29χρονου κατηγορούμενου για την επίθεση με τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ίσως με μία λογική αντεκδίκησης.

Πώς έγινε η επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ

Οι πυροβολισμοί έπεσαν από την συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά όπου αρχικά εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες και στη συνέχεια ένας ακόμη, ενώ η προέκταση της οδού Μεταξά είναι η Διδότου όπου βρισκόταν ο σκοπός και σώθηκε ως εκ θαύματος.

Ο ένοπλος, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πλησίασε στη γωνία, στόχευσε και πυροβόλησε πεζός, χωρίς να ανταποδώσει τα πυρά ο σκοπός, που έπεσε για να καλυφθεί και ενδεχομένως τον ένοπλο ανέμενε συνεργός με μοτοσικλέτα κάτι που εξετάζεται, ενώ αναλύονται καρέ-καρέ από την Αντιτρομοκρατική τα βιντεοληπτικά υλικά από κάμερες της περιοχής.

Μία από τις βολίδες πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το κεφάλι του αστυνομικού και διαπέρασε τον μεταλλικό στύλο πινακίδας, μία άλλη καρφώθηκε σε φανάρι, μία τρίτη εξοστρακίστηκε σε δέντρο και η τελευταία χτύπησε χαμηλά σε ζαρντινιέρα την στιγμή που έπεφτε για να καλυφθεί ο αστυνομικός. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική είναι ξεκάθαρο ότι ο δράστης είχε ανθρωποκτόνο διάθεση και οι βολές του ακολούθησαν την κίνηση κάλυψης του σκοπού και από καθαρή τύχη δεν πέτυχε τον στόχο του. 

Η περιγραφή που έδωσε ο σκοπός της διμοιρίας για τον δράστη, όπου τον περιέγραψε ως ψηλό, ταιριάζει με την περιγραφή που είχαν οι Αρχές για τον δράστη της προηγούμενης αντίστοιχης επίθεσης σε βάρος της κλούβας των ΜΑΤ, τον περασμένο Ιανουάριο. Ενδεχομένως, λοιπόν να πρόκειται για τον ίδιο δράστη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα