Δίκη ΧΑ. Javed Aslam: ‘Πιστεύω πως οι βουλευτές έλεγαν στα μέλη τί να κάνουν’

Δίκη ΧΑ. Javed Aslam: ‘Πιστεύω πως οι βουλευτές έλεγαν στα μέλη τί να κάνουν’

Για περισσότερες από 300 επιθέσεις της Χρυσής Αυγής κατά Πακιστανών, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας Javed Aslam. "Μέχρι το 2012, δεν είχε γίνει ούτε μια σύλληψη και αυτό είναι το μεγάλο μας παράπονο", είπε χαρακτηριστικά

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Περιστατικά εμπρησμών, επιθέσεων αλλά και βασανισμών σε όλη την Αττική ανέφερε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Javed Aslam.

“Πιστεύω πως οι βουλευτές έλεγαν στα μέλη τι να κάνουν”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως οι δράστες των επιθέσεων μετά το 2010 δρούσαν φορώντας μπλούζες της Χρυσής Αυγής. “Το δήλωναν ότι είναι Χρυσή Αυγή” είπε και πρόσθεσε ότι  όπως είπε “έρχονταν οργανωμένοι και με σύστημα”. Υπογράμμισε πως παρά το ότι οι μετανάστες είχαν χαρακτηριστεί ακόμη και ως “σκουπίδια” από το βήμα της Βουλής “μέχρι το 2012 δεν είχε γίνει ούτε μία σύλληψη και αυτό είναι το μεγάλο μας παράπονο”.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, συνολικά οι επιθέσεις της ΧΑ κατά Πακιστανών πανελλαδικά υπολογίζεται ότι ξεπερνούν φθάνουν τις 300, με τα θύματα να ανέρχονται συνολικά στα 900. Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης για το “τί είναι ρατσισμός;” είπε: “Εγώ κατάλαβα τον ρατσισμό το 2010 από αυτούς που μας χτύπαγαν και μας λέγανε “σκουπίδια” και πως αυτοί ήταν καλύτεροι. Μετά το 2011 ήρθαν και τα μαχαίρια και έμαθα τον φασισμό”.

Με βασικότερη η δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν, για την οποία έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη οι Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος (σ.σ. κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της ΧΑ), ο μάρτυρας μίλησε για τις απειλές και επιθέσεις που είχαν σημειωθεί σε μαγαζιά που είχαν συμπατριώτες του, στη Νίκαια, στον Ασπρόπυργο και στον Άγιο Παντελεήμονα, αλλά και για περιπτώσεις εμπρησμών και επιθέσεων από μέλη της Χρυσής Αυγής σε χώρους που χρησιμοποιούν οι Πακιστανοί ως τζαμιά , όπως στα Βασιλικά Χαλκίδας, στον Κολωνό και στον Άγιο Παντελεήμονα.

Επεσήμανε δε ότι υπάρχει αστυνομική ανοχή, παραθέτοντας και περιστατικό κατά το οποίο άνδρας πακιστανικής καταγωγής έχασε τη χωή του στο Τμήμα Νίκαιας το 2009. Η υπόθεση σήμερα, που αφορούσε σε καταγγελίες για βασανιστήρια με αποτέλεσμα το θάνατο του κρατούμενου άνδρα, έχει πλέον μπει στο αχείο, καθώς κατά την ΕΛΑΣ, δεν προέκυψαν ευθύνες αστυνομικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα