Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Βίαιη προσαγωγή του βασικού κατηγορούμενου

Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Βίαιη προσαγωγή του βασικού κατηγορούμενου

Οι εξελίξεις αναμένονται ενδιαφέρουσες, γιατί εκτός από τις απολογίες των κατηγορουμένων, στο ακροατήριο θα ακουστούν και οι προτάσεις της Εισαγγελέως για τους ίδιους και για τυχόν εμπλοκή τρίτων προσώπων.

Επεισοδιακά ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών όπου εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με το Φως στο Τούνελ, ο βασικός κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε για να απολογηθεί κάτι που αιφνιδίασε ακόμα και τον δικηγόρο του.

«Αιφνιδιάστηκα ακόμα κι εγώ. Την Παρασκευή που τον είδα ήταν λίγο κρυωμένος , αλλά δεν πίστευα πως η κατάσταση του θα τον εμπόδιζε να εμφανιστεί», τόνισε ο νομικός του εκπρόσωπος. Ο ίδιος ανέφερε πως ο «εγκέφαλος» επιθυμεί να απολογηθεί, αλλά ίσως μια άλλη μέρα λόγω της υγείας του.

«Δεν αποδεικνύεται. Να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του διαρκούσης της συνεδρίασης» ήταν η αντίδραση της Εισαγγελέως.

Μετά από μια μικρή διακοπή η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την απολογία ενός ακόμη κατηγορούμενου που ανέφερε πως βρέθηκε μαζί με τον «εγκέφαλο» και έναν ακόμη συνεργάτη του σε κάποια ραντεβού, ενώ σχεδιαζόταν η απαγωγή της μητέρας του θύματος.

«Μας ζήτησαν μαζί με τον αδελφό μου να μπούμε σε ένα σπίτι στην Καλλιθέα και να κλέψουμε λεφτά από μια γυναίκα. Εγώ θα οδηγούσα και ο αδελφός μου, θα έμπαινε μέσα στο σπίτι. Σε μας είχαν υποσχεθεί για τη δουλειά ένα χαρτζιλίκι» ανέφερε. Είπε ακόμα πως είχε γνωρίσει τον βασικό κατηγορούμενο σε μια συγκεκριμένη μάντρα αυτοκινήτων που εργαζόταν τότε ο γαμπρός του, ο οποίος τους έφερε σε επαφή και πως είχε παρατηρήσει σε κάποιο περιστατικό με την ομάδα «ΔΙΑΣ», πως οι αστυνομικοί μπροστά του «υποκλίνονταν».

«Νόμιζα πως ήταν κάτι σαν αστυνομικός απόστρατος. Γνώριζα που εργαζόταν σαν οδηγός στην Αμερικανική πρεσβεία. Στεναχωριέμαι που η γυναίκα δεν έχει βρει ακόμα το παιδί της. Αν ήξερα που θα κατέληγε όλο αυτό δεν θα πήγαινα. Με τον αδελφό μου θέλαμε μόνο το χαρτζιλίκι που θα μας έδιναν για να πάρουμε τη δόση  μας», κατέληξε.

Στο ίδιο ύφος συνεχίστηκε και η απολογία και του άλλου κατηγορούμενου που ανέφερε πως είναι για χρόνια χρήστης ουσιών και πως «φταίχτης» που ο αδελφός του ξανακύλησε στα ναρκωτικά, είναι ο βασικός κατηγορούμενος.

«Μας είχε πει τότε να περιμένουμε έξω από το σπίτι μιας κυρίας μέχρι εκείνη να βγει από αυτό. Μετά θα έμπαινα μέσα και θα έβρισκα στην κουζίνα μια σακούλα με 450 χιλιάδες ευρώ. Εγώ περίμενα πως το σπίτι θα ήταν άδειο, αλλά τους έλεγα πως θα έκανα τη δουλειά τους και πήγαινα στα ραντεβού για να μου δίνουν λεφτά και να παίρνω τη δόση μου. Υπήρχε συνεννόηση πως όταν θα έπαιρνα  τα λεφτά,  ο «εγκέφαλος» θα μας εμβόλιζε,  δήθεν πως έπιασε τους απαγωγείς».

Είπε ακόμα πως στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του ο βασικός κατηγορούμενος είχε μέσα σε μια σακούλα αλεξίσφαιρα, φάρο και όπλα.

«Παρακολουθούσαμε το σπίτι, αλλά ποτέ δεν είδαμε αυτήν την κυρία. Βόλτες κάναμε. Εγώ είμαι χρήστης και μπαινοβγαίνω στις φυλακές. Γνωρίζω από φίλους μου που είναι στις φυλακές Ιωαννίνων, όπου κρατείται και ο βασικός κατηγορούμενος, πως εκείνος έχει μεγαλύτερη δύναμη από τον αρχιφύλακα…», είπε χαρακτηριστικά.

Στο τέλος της απολογίας του ο συγκεκριμένος γύρισε προς την ταλαιπωρημένη  μητέρα του θύματος για να ζητήσει συγγνώμη, αλλά αποδοκιμάστηκε από το ακροατήριο.

Μετά από διακοπή σαράντα λεπτών ο βασικός κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αξύριστος και ατημέλητος. «Σήμερα είναι η μέρα μου, έπρεπε να είμαι εδώ, αλλά έχω υψηλή πίεση και δεν μπορώ να σταθώ. Ο υπηρεσιακός γιατρός που με εξέτασε μου είπε πως έχω πρόβλημα με την καρδιά μου» είπε ενώπιον της ‘Εδρας.

«Η απολογία είναι μια ιερή στιγμή για μας. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι η επίκληση της ασθένειας σας δεν είναι προσχηματική», τόνισε η Πρόεδρος. Τον λόγο πήρε η Εισαγγελέας:

«Δεν έχω επιλογή, πρέπει να εισηγηθώ την διακοπή εφόσον λέει ότι δεν μπορεί» ανέφερε.

Τελικά μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, το δικαστήριο όρισε την επόμενη συνεδρίαση για την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι εξελίξεις αναμένονται ενδιαφέρουσες, γιατί εκτός από τις απολογίες των κατηγορουμένων, στο ακροατήριο θα ακουστούν και οι προτάσεις της Εισαγγελέως για τους ίδιους και για τυχόν εμπλοκή τρίτων προσώπων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα