Ισόβια για τον δολοφόνο του φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό

Ισόβια για τον δολοφόνο του φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό
Δολοφονική επίθεση στο Ψυχικό το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2018. (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλωρου τον Σεπτέμβριο του 2018 στο γκαράζ του σπιτιού του στο Νέο Ψυχικό.

Με την εσχάτη των ποινών, την ισόβια κάθειρξη, καταδίκασε η ελληνική Δικαιοσύνη τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου τον Σεπτέμβριο του 2018 στο γκαράζ του σπιτιού του στο Νέο Ψυχικό, με την εισαγγελέα να κάνει λόγο για ένα προσχεδιασμένο έγκλημα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ύστερα από μία πολύωρη ακροαματική διαδικασία, απέρριψε τη χορήγηση των ελαφρυντικών για τον κατηγορούμενο. Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού, η οποία ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, εξηγώντας ότι δεν επιθυμούσε να επιστρέψει στο θύμα τα χρήματα που είχε δανειστεί και ότι επρόκειτο για έναν «ψυχρό εγκληματία».

Μάλιστα, κατά την εισήγησή εξέφρασε τη θέση ότι ο κατηγορούμενος «από πείσμα δεν επέστρεφε στο θύμα το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ από επιταγές που είχε υπογράψει, αν και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις», ενώ στη συνέχεια κατέληξε στο σχέδιο της δολοφονίας. Όπως ανέφερε η εισαγγελέας, «αρνήθηκε να αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλλει έστω κι ένα ευρώ και έβαλε ως στόχο στη ζωή του να τον σέρνει στα δικαστήρια για να μην πληρώσει. Όταν είδε ότι τα περιθώρια στενεύουν του γεννήθηκε η ιδέα στο μυαλό του να σκοτώσει το θύμα. ‘Αφού δεν τα κατάφερα με τα δικαστήρια, θα τον σκοτώσω’, είπε. Δεν είχε καμία διάθεση να συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις».

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο κατηγορούμενος για επτά ημέρες έλεγχε το πρόγραμμα του φαρμακοποιού, οργανώνοντας «με απόλυτη ψυχραιμία» τη δολοφονία. «Είχε προμηθευτεί το όπλο, είχε βρει την ημέρα που θα είχε άλλοθι. Είχε μεθοδεύσει την πράξη του. Έδρασε ως ψυχρός εγκληματίας. Παραμονευε το θύμα και όταν τον είδε να μπαίνει στο αυτοκίνητό του, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Για να έχει καλύτερη οπτική επαφή , ανοίγει την πόρτα και συνέχισε να τον πυροβολεί και στο σώμα» περιέγραψε.

Νωρίτερα, ο 57χρονος που καθόταν στο εδώλιο του δικαστήριο, ζήτησε συγγνώμη κατά την απολογία του λέγοντας: «Με έπνιγε το άδικο. Πήγα στο σπίτι, είδα να ανοίγει η πόρτα και άρχισα να πυροβολώ, δεν θυμάμαι πόσες φορές…Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα