Δολοφονία Καραϊβάζ: Δρομολόγιο διαφυγής και πιθανά κίνητρα στο επίκεντρο των ερευνών

Δολοφονία Καραϊβάζ: Δρομολόγιο διαφυγής και πιθανά κίνητρα στο επίκεντρο των ερευνών
Πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ Eurokinissi

Μέχρι στιγμής οι Αρχές γνωρίζουν ότι οι δράστες διέφυγαν με κατεύθυνση προς παραλιακή, με τις έρευνες να συνεχίζονται τόσο για τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών όσο και για την ανακάλυψη των εντολέων της εκτέλεσης

Συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής ώστε να μπορέσουν να φτάσουν κοντά στους φυσικούς αλλά και στους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας σε βάρος του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ.

Η πεποίθηση ότι πρόκειται για μαφιόζικο χτύπημα και εκτέλεση συμβολαίου από επαγγελματίες εκτελεστές παραμένει διάχυτη στην ΕΛ.ΑΣ. και μέχρι στιγμής αυτή η πεποίθηση δεν έχει διαψευστεί. Αν οι εκτελεστές δεν είναι μέλη εγχώριας μαφιόζικης οργάνωσης, έχουν έρθει από το εξωτερικό και ίσως κάποια άλλη βαλκανική χώρα όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, τότε οι Αρχές γνωρίζουν ότι άμεσα πρέπει να εντοπίσουν που μπορεί να έμειναν έστω και προσωρινά αυτά τα άτομα και μία από τις προσπάθειες που γίνονται είναι να βρεθεί αυτός ο χώρος.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν πόρτα-πόρτα να αναζητούν μάρτυρες και να αναλύουν βιντεοληπτικά υλικά για να ξετυλίξουν ολόκληρη την διαδρομή διαφυγής των δραστών. Μέχρι στιγμής γνωρίζουν ότι διέφυγαν από την οδό Άννινου στον Άλιμο που ήταν η οικία του Γ. Καραϊβάζ, στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου και στη συνέχεια από στενά του Αλίμου στην οδό Μεγίστης, πιθανόν φτάνοντας στην παραλιακή λεωφόρο στο Καλαμάκι.

Δολοφονία έξω από το σπίτι του, του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο Eurokinissi

Οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι να βρεθεί ολόκληρη η διαδρομή μήπως με αυτόν τον τρόπο μπορέσουν να φτάσουν σε πιθανό προσωρινό κρησφύγετο.

Παράλληλα, διερευνώνται τα κίνητρα τόσο από δημοσιεύματα και έρευνες του έμπειρου δημοσιογράφου, για κάποια περίπτωση είχε καταθέσει και σχετικά και θα κατέθετε εκ νέου, ενώ στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται ηγετικά πρόσωπα της Μαφίας και δολοφονίες σε βάρος μεγάλων ονομάτων εγχώριων εγκληματικών οργανώσεων, ειδικά την τελευταία τριετία, ώστε να μπορέσουν να ανακαλύψουν οι αστυνομικοί τους ηθικούς αυτουργούς.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις αυτού του είδους που στο πέρασμα των ετών έχουν εξιχνιαστεί και αυτό έχει συμβεί γιατί ο εκτελεστής ή οι εκτελεστές έκαναν κάποιο λάθος που οδήγησε στον εντοπισμό τους, όπως στην περίπτωση της εκτέλεσης Μακρή, στο Πανόραμα της Βούλας, όπου μία ξεχασμένη απόδειξη αγοράς των ρούχων που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής και άφησε στο κομοδίνο του ξενοδοχείου που έμεινε προσωρινά, ήταν αρκετή για να ξετυλίξει το νήμα το εντοπισμού του.

Καθώς οι Αρχές έχουν και την εικόνα των δραστών, με τα ακριβή ρούχα που φορούσαν, την σωματική τους διάπλαση και το χρώμα και τον τύπο του σκούτερ που χρησιμοποίησαν, επίσης σημαντικό είναι να εντοπιστεί το μηχανάκι και αν είναι δυνατό να διαπιστωθεί από προέρχεται. Δηλαδή αν έχει κλαπεί από που και πότε ώστε να λειτουργήσει παράλληλα η έρευνα και από εκεί για την συλλογή αξιοποιήσιμων στοιχείων.

Ως προς τον εντολέα και ηθικό αυτουργό τα πράγματα φαντάζουν πιο δύσκολα αφού συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις και αν προέρχεται από τον κόσμο της Μαφίας, τηρείται «σιγή ασυρμάτου» για καιρό και κανείς δεν κομπάζει δημοσίως.

Το σημείο όπου πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ Eurokinissi

Ο εκτελεστής με το χακί μπουφάν δεν ήθελε να στείλει απλά ένα «μήνυμα», ήθελε να βεβαιωθεί ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν θα επιβίωνε. Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε ότι ο δημοσιογράφος δέχτηκε συνολικά 10 από τις 13 σφαίρες του εκτελεστή στο σώμα του. Οι πιο πολλές και συγκεκριμένα, έξι, κατέληξαν στον θώρακα, μία στον λαιμό, μία στην αριστερή παλάμη προφανώς από αντανακλαστική κίνηση του θύματος να προστατευτεί και δύο χαριστικές βολές στο κεφάλι…

Το όπλο από την πρώτη τουλάχιστον βαλλιστική εξέταση που έγινε, δεν προέκυψε να έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες έκνομες ενέργειες. Κάποιες βολίδες κατέληξαν στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του θύματος και θραύσματα βολίδων κατέληξαν στο τοίχο μπαλκονιού στον 1ο όροφο πολυκατοικίας περίπου 50-60 μέτρα από το σημείο.

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο με τους εκτελεστές και το όπλο

Ένα νέο βίντεο – ντοκουμέντο έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, το οποίο απεικονίζει τους δύο εκτελεστές με το όπλο στο χέρι πάνω στο μηχανάκι, λίγα λεπτά μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που εξασφάλισε το MEGA και που έχει στη διάθεσή του το τμήμα ανθρωποκτονιών, ένα λεπτό μετά από την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ φαίνονται τα άτομα να είναι πάνω στο σκούτερ και να διαφεύγουν, ενώ χαρακτηριστική είναι η σκηνή με τον εκτελεστή να έχει ανάμεσα στα πόδια του και στην πλάτη του οδηγού το πιστόλι των 9 χιλιοστών με το οποίο πυροβόλησε 13 φορές και πέτυχε 10 τον δημοσιογράφο το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Το συγκεκριμένο βίντεο από κάμερα ασφαλείας πολυκατοικίας της περιοχής, είναι στην οδό Μεγίστης το νούμερο 77, 1,5 χιλιόμετρο μακριά από την οδό Άννινου στο παρκάκι εκεί όπου έπεσε νεκρός ο αστυνομικός συντάκτης.

Μέσα σε ένα λεπτό είχαν διανύσει 1,5 χιλιόμετρο, καθώς είχαν αναπτύξει αρκετά μεγάλη ταχύτητα όπως βλέπουμε και στο βίντεο στο οποίο επεξεργάζονται οι αρχές και είναι 800 μέτρα μακριά από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου φαίνεται ότι κατέληξαν και από εκεί διέφυγαν προς άγνωστη μέχρι αυτήν την ώρα κατεύθυνση.

Στο ανθρωποκτονιών αναλύουν και το συγκεκριμένο βίντεο μεταξύ όλων των υπολοίπων που έχουν στη διάθεσή τους και φαίνεται ότι μετά την εκτέλεση κατευθύνθηκαν μέσω της Γραμμικού στην απέναντι οδό και από εκεί στην Υψηλάντου και μετά στην Μεγίστης όπου τους έπιασε μάλιστα και η κάμερα ασφαλείας της συγκεκριμένης πολυκατοικίας.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι δεν έκρυψε καν το όπλο του μετά την δολοφονία το κρατούσε πάνω του και αυτό είναι αυτό το στοιχείο που έχουν πια στα χέρια τους από το καινούργιο βίντεο.

Πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ Eurokinissi

Ένας λόγος είναι ότι ήταν σε ετοιμότητα έτσι ώστε αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει, πιθανότατα ίσως είχε αλλάξει και γεμιστήρα γιατί είχε πυροβολήσει δεκατρείς φορές, είχε αδειάσει το όπλο και το σημαντικότερο να μην χάσει καθόλου χρόνο μετά τους πυροβολισμούς ανέβηκε στο μηχανάκι, ο οδηγός φαίνεται ότι ήταν πάρα πολύ εξοικειωμένος με το συγκεκριμένο τύπο μοτοσικλέτας με μεγάλη ταχύτητα σε μόλις ένα λεπτό έφτασαν στο σημείο μετά την δολοφονία.

Το βίντεο αναλύεται για να καταφέρει το ανθρωποκτονιών να φτιάξει το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα