Δολοφονία Καραϊβάζ: Πυρετώδεις έρευνες για τον εντοπισμό μηχανής και προσωρινού κρησφύγετου

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πυρετώδεις έρευνες για τον εντοπισμό μηχανής και προσωρινού κρησφύγετου
Πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ Eurokinissi

Με αγωνιώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα των Αρχών για να μπορέσουν να βρουν μια άκρη στο νήμα των ερευνών για τη δολοφονία Καραϊβάζ-Έχουν την εικόνα των δραστών και της μηχανής που αναζητούν-Ψάχνουν να βρουν πιθανό μέρος που μπορεί να έμειναν για λίγο ή να χρησιμοποίησαν ως προσωρινό κρησφύγετο

Πυρετώδεις είναι οι ρυθμοί των ερευνών των αντρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για να μπορέσουν να έρθουν όλο και πιο κοντά σε μία άκρη του νήματος, που θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν φυσικούς ή ηθικούς αυτουργούς της άνανδρης δολοφονίας σε βάρος του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ.

Η πεποίθηση ότι πρόκειται για μαφιόζικο χτύπημα και εκτέλεση συμβολαίου από επαγγελματίες εκτελεστές είναι διάχυτη στην ΕΛ.ΑΣ. και μέχρι στιγμής αυτή η πεποίθηση δεν έχει διαψευστεί όσο περνούν τα 24ωρά από το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου, οπότε και πάγωσε το αίμα και ο χρόνος για τους δημοσιογράφους ολόκληρης της χώρας.

Το σημείο όπου πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ Eurokinissi

 

Αν οι εκτελεστές έχουν έρθει από το εξωτερικό και ίσως κάποια άλλη βαλκανική χώρα όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, τότε οι Αρχές γνωρίζουν ότι άμεσα πρέπει να εντοπίσουν που μπορεί να έμειναν έστω και προσωρινά αυτά τα άτομα και μία από τις προσπάθειες που γίνονται είναι να βρεθεί αυτός ο χώρος.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις αυτού του είδους που στο πέρασμα των ετών έχουν εξιχνιαστεί και αυτό έχει συμβεί γιατί ο εκτελεστής ή οι εκτελεστές έκαναν κάποιο λάθος που οδήγησε στον εντοπισμό τους, όπως στην περίπτωση της εκτέλεσης Μακρή, στο Πανόραμα της Βούλας, όπου μία ξεχασμένη απόδειξη αγοράς των ρούχων που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής και άφησε στο κομοδίνο του ξενοδοχείου που έμεινε προσωρινά, ήταν αρκετή για να ξετυλίξει το νήμα το εντοπισμού του.

Τώρα που οι Αρχές έχουν και την εικόνα των δραστών, με τα ακριβή ρούχα που φορούσαν, την σωματική τους διάπλαση και το χρώμα και τον τύπο του σκούτερ που χρησιμοποίησαν, επίσης σημαντικό είναι να εντοπιστεί το μηχανάκι και αν είναι δυνατό να διαπιστωθεί από προέρχεται. Δηλαδή αν έχει κλαπεί από που και πότε ώστε να λειτουργήσει παράλληλα η έρευνα και από εκεί για την συλλογή αξιοποιήσιμων στοιχείων.

Δολοφονία Καραϊβάζ Eurokinissi

Ως προς τον εντολέα και ηθικό αυτουργό τα πράγματα φαντάζουν πιο δύσκολα αφού συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις και αν προέρχεται από τον κόσμο της Μαφίας, τηρείται «σιγή ασυρμάτου» για καιρό και κανείς δεν κομπάζει δημοσίως. Ως προς αυτό ίσως βοηθήσει η ανάλυση των θεμάτων και των δημοσιεύσεων που κατά καιρούς είχε κάνει ο έμπειρος ρεπόρτερ, ειδικά στην ιστοσελίδα του. Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος δεν είχε αναφέρει στις Αρχές αν κάποιος τον απειλούσε και έτσι θα ερωτηθούν όλοι οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του, αν τυχόν είχε εκφράσει φόβο για κάτι ή για κάποιον.

Του στέρησαν κάθε πιθανότητα επιβίωσης

Ο εκτελεστής με το χακί μπουφάν δεν ήθελε να στείλει απλά ένα «μήνυμα», ήθελε να βεβαιωθεί ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν θα επιβίωνε.

Η νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών, έδειξε ότι ο δημοσιογράφος δέχτηκε συνολικά 10 από τις 13 σφαίρες του εκτελεστή στο σώμα του. Οι πιο πολλές και συγκεκριμένα, έξι, κατέληξαν στον θώρακα, μία στον λαιμό, μία στην αριστερή παλάμη προφανώς από αντανακλαστική κίνηση του θύματος να προστατευτεί και δύο χαριστικές βολές στο κεφάλι…

Το όπλο από την πρώτη τουλάχιστον βαλλιστική εξέταση που έγινε, δεν προέκυψε να έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Περιφέρονταν στη γειτονιά του θύματος για περίπου 15 λεπτά

Όπως προκύπτει από τα υλικά κλειστών κυκλωμάτων και από μαρτυρίες, οι δύο δράστες με το σκουρόχρωμο σκούτερ, όπου ο οδηγός φορούσε σκούρα ρούχα, κράνος με φιμέ ζελατίνα και ο συνεπιβάτης και εκτελεστής φορούσε χακί μπουφάν, σκούφο και μάσκα και φαίνεται πιο σωματώδης, περιφέρονταν περίπου 10 -15 λεπτά στη γειτονιά του θύματος.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν υπήρχε ομάδα υποστήριξης και παρακολούθησης του δημοσιογράφου που έδωσε στίγμα πότε ακριβώς έφυγε από το κανάλι ο δημοσιογράφος και ξεκίνησε για το σπίτι του στον Άλιμο και πότε κόντευε να φτάσει, ώστε οι εκτελεστές να πάρουν εγκαίρως θέση και να στήσουν το καρτέρι θανάτου…

Το πλέον πιθανό είναι να τον είχαν παρακολουθήσει αρκετές φορές ώστε να καταγράψουν την καθημερινότητά του, τα δρομολόγιά του και να κατοπτεύσουν ικανοποιητικά την γειτονιά που έδρασαν αλλά και τις οδούς διαφυγής τους, μέσω της οδού Γ. Παπανδρέου, πιθανόν προς Άνω Καλαμάκι.

Βίντεο – ντοκουμέντο με τους δράστες της δολοφονίας του Καραϊβάζ

Σημειώνεται ότι νωρίτερα νέο video στο οποίο εικονίζονται οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ έπαιξε στον τηλεοπτικό αέρα.

To Mega παρουσίασε το εν λόγω ντοκουμέντο στο οποίο οι δράστες περιφέρονται με το μηχανάκι τους στην περιοχή όπου διέμενε ο δημοσιογράφος.

Ο οδηγός φοράει κράνος και γενικότερα η περιγραφή συμφωνεί με την εκδοχή που έδωσε δημοσιογράφους αυτόπτυς μάρτυρας της στυγερής δολοφονίας.

Ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα “στυγερό έγκλημα” και πως κάποιοι “ήθελαν να του κλείσουν το στόμα”.

“Η Αστυνομία παίρνει προσωπικά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με στυγερά εγκλήματα. Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν φίλος με πολλούς συναδέλφους. Έχει φίλους στην Ελληνική Αστυνομία. Ήταν ένα καλό παιδί και εξαιρετικός δημοσιογράφος. Αλλά ήταν ένα κλειστό παιδί. Δεν μιλούσε ποτέ για τη δουλειά του. Ο Γιώργος δεν φοβόταν για τίποτα. Ούτε στην οικογένειά του είπε ποτέ ότι εκβιάστηκε ή απειλήθηκε. Ήταν από το χαρακτήρα του έτσι. Έχουμε ένα στυγερό έγκλημα το οποίο δείχνει ότι δεν ήθελαν να γλιτώσει ο Καραϊβάζ. Θέλησαν να του κλείσουν στο στόμα”, δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ενώ συνέχισε: “Εάν δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια, είναι συμβόλαιο θανάτου. Το ρίσκο που πήραν οι δολοφόνοι είναι αυτό που θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Ατού της αστυνομίας είναι ότι υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες. Τις περισσότερες φορές οι πληρωμένοι δολοφόνοι είναι αλλοδαποί. Έρχονται από το εξωτερικό. Μπορεί να πήραν εντολή ότι θα πληρωθούν μόνο αν φύγει από τη ζωή το θύμα. Θα εξιχνιαστεί η υπόθεση. Σύντομα θα τους πιάσουμε”.

Aυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, περιγράφοντας τις μεθοδευμένες κινήσεις τους.

“Δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί. Ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει”, τόνισε.

“Ήταν τόσο γρήγορο. Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα. Το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρόλα αυτά ακούστηκε κάτι. Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα”, συνέχισε, ενώ στη συνέχεια, περιέγραψε το όχημα των δύο δραστών, αναφέροντας: “Ήταν ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα. Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο πεντάλεπτο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα