Έγκλημα στα Πατήσια: Με 14 μαχαιριές δολοφονήθηκε η εφοριακός

Δολοφονία μιας γυναίκας, η οποία ήταν ελεγκτής σε μεγάλη ΔΟΥ της Αττικής, σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, στα Πατήσια. Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Δολοφονία μιας γυναίκας, η οποία ήταν ελεγκτής σε μεγάλη ΔΟΥ της Αττικής, σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, στα Πατήσια. Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Πάλεψε με το δολοφόνο το θύμα. Προσπάθησε να του αποσπάσει το μαχαίρι λέει ο ιατροδικαστής

Ρεπορτάζ: Μάνος Φραγκιουδάκης, Θοδωρής Παναγιωτίδης

Με 14 μαχαιριές δολοφονήθηκε η 32χρονη εφοριακός στα Πατήσια. Μιλώντας στο News 24/7, o ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζάνης που εξέτασε τη σορό της άτυχης κοπέλας δήλωσε πως φέρει 14 μαχαιριές στο εμπρός και πίσω μέρος του θώρακά της, με αποτέλεσμα να χτυπηθούν οι πνεύμονες και η καρδιά. Ακόμη, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η κοπέλα φέρει αμυντικό τραύμα στο χέρι της, γεγονός που δείχνει πως πάλεψε με το δολοφόνο της προσπαθώντας να του πάρει το μαχαίρι, ενώ τραύμα φέρει και στο πρόσωπο, και συγκεκριμένα δύο χαρακιές που έχουν ακανόνιστο σχήμα και δίνουν την εντύπωση του γράμματος «Γ» δίχως όμως να φανερώνουν πρόθεση να σχηματίσει ο δράστης το συγκεκριμένο γράμμα. Ακριβώς επειδή είναι ακανόνιστο το σχήμα τους δεν μπορεί η Αστυνομία να το εκλάβει ως στοιχείο στην παρούσα φάση.

Έστησαν ενέδρα στο παιδί μου

Βέβαιος πως το παιδί του δολοφονήθηκε μετά από ενέδρα που της έστησαν άγνωστοι οι οποίοι σχετίζονται με κάποια από τις υποθέσεις που χειριζόταν στο ΣΔΟΕ εμφανίστηκε ο πατέρας της άτυχης 32χρονης εφοριακού που δολοφονήθηκε μέσα στο Δεύτερο νεκροταφείο Αθηνών στα Πατήσια.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πατέρας της κοπέλας απέκλεισε το ενδεχόμενο της ληστείας και κάλεσε το ΣΔΟΕ να αποκαλύψει τις υποθέσεις που χειριζόταν η κόρη του.

Φώναζε βοήθεια, βοήθεια

Υπάλληλος του νεκροταφείου, περιέγραψε στο News 24/7 τις στιγμές μετά το μαχαίρωμα της κοπέλας" Εκεί που καθόταν στον τάφο, εκεί έγινε ότι έγινε. Μετά πάλεψε με τον δολοφόνο. Φώναζε "βοήθεια βοήθεια". Ένα παιδί ήταν τρεις δρόμους κάτω. Την άκουσε. Μέχρι να τη βρει βγήκε στον κεντρικό δρόμο. Μόλις την είδε τρόμαξε και ο ίδιος αλλά μπροστά στα μάτια του έπεσε στον κεντρικό δρόμο και πέθανε. Δεν την ακολούθησε ούτε ο δολοφόνος ούτε κανένας. Ήταν μόνη της.Έφυγε μόνη της και ζήταγε βοήθεια."

Το χρονικό του εγκλήματος

Η άτυχη κοπέλα είχε πάει στο Νεκροταφείο όπως συνήθιζε για να αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο ενός φίλου της που είχε χάσει τον περασμένο Μάιο την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα.

Πρώτος την είδε ένας συγγενής θανόντος σε διπλανό μνήμα και φώναξε τον ιερέα ο οποίος αναγνώρισε την κοπέλα, ήξερε σε ποιο μνήμα πήγαινε και προσκυνούσε και κάλεσε τον πατέρα του νεκρού φίλου της κοπέλας και τις Αρχές. Έτσι έγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων της άτυχης κοπέλας που βρέθηκε 15 μέτρα από το μνήμα του φίλου της μέσα σε μία λίμνη αίματος, ενώ η τσάντα της έλειπε…

Αυτήκοοι μάρτυρες άκουσαν δυνατές φωνές πριν εντοπιστεί η σορός της νεαρής γυναίκας, ενώ η σκηνή του εγκλήματος έδειχνε έντονη εικόνα προηγηθείσας πάλης.

Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και ιατροδικαστής. Κατά την νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε ο ιατροδικαστής μέτρησε συνολικά 14 μαχαιριές σε πλάτη, θώρακα, αμυντικά τραύματα στο χέρι, καθώς πάλεψε για την ζωή της και ένα τραύμα στο πρόσωπο, δύο χαρακιές που έχουν ακανόνιστο σχήμα και δίνουν την εντύπωση του γράμματος «Γ» δίχως όμως να φανερώνουν πρόθεση να σχηματίσει ο δράστης το συγκεκριμένο γράμμα. Ακριβώς επειδή είναι ακανόνιστο το σχήμα τους δεν μπορεί η Αστυνομία να το εκλάβει ως στοιχείο στην παρούσα φάση.

Η άτυχη κοπέλα ήταν εφοριακός και υπάλληλος του ΣΔΟΕ , όμως σύμφωνα με τις Αρχές αναλάμβανε απλές υποθέσεις και είχε περισσότερο γραφειοκρατικό ρόλο. Επειδή είναι πολύ νωρίς για να μπορέσει η Αστυνομία να στρέψει μόνο προς μία κατεύθυνση τις έρευνές της, μοιραία σε αυτή τη χρονική στιγμή, οι έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.

Αυτό που έχουν ως δεδομένο οι Αρχές είναι ότι λείπει από την σκηνή του εγκλήματος η τσάντα με τα προσωπικά της αντικείμενα και το πορτοφόλι της, ένδειξη ότι το κίνητρο μπορεί να είναι η ληστεία, ωστόσο οι πολλές μαχαιριές υποδηλώνουν και προσωπικό κίνητρο, για το οποίο μέχρι στιγμής όμως οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να το συνδέσουν με κάποιο πρόσωπο και δείχνει να είχε διαφορές με κάποιον, χωρίς βεβαίως να μπορεί να εξαιρεθεί κάτι στην παρούσα φάση.

Πρόσθετα και έχοντας ως δεδομένο τουλάχιστον πλέον οι αστυνομικοί ότι η κοπέλα δεν βρέθηκε συμπτωματικά τελικά στο νεκροταφείο αλλά υπήρχε λόγος που το επισκεπτόταν συχνά, τότε μοιραία βγαίνει το συμπέρασμα πως είτε ο δράστης ήξερε που να την βρει και άρα υπάρχει προσωπικό κίνητρο είτε ήταν μία βίαιη ληστεία με τυχαία επιλογή θύματος μέσα στο Νεκροταφείο και καθώς η κοπέλα αντιστάθηκε, ο δράστης την μαχαίρωσε και επειδή ακολούθησε πάλη, ακολούθησαν και πολλά πλήγματα από τον δολοφόνο της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έγκλημα στο Β' Νεκροταφείο: Όλα τα σενάρια ανοιχτά, λέει η αστυνομία

Έγκλημα στο Β' Νεκροταφείο: Ψέλλισε 'βοήθεια' και ξεψύχησε λέει ο ιερέας που βρήκε την άτυχη κοπέλα

SHARE:

24Media Network