Είχαν ρημάξει στις κλοπές τη Λέσβο

Είχαν ρημάξει στις κλοπές τη Λέσβο
Περιπολικό της ΕΛΑΣ Eurokinissi

Οι δράστες, Αλγερινοί και Τυνήσιοι, προέρχονταν από τον καταυλισμό της Μόριας, είχαν βρει προσωρινό κατάλυμα εκτός δομής και συχνά επιδίδονταν σε κλοπές.

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών, ενώ συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, έξι Αλγερινοί και Τυνήσιοι, ηλικίας από 20 έως 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι δράστες προέρχονταν από τον καταυλισμό της Μόριας, είχαν βρει προσωρινό κατάλυμα εκτός δομής και συχνά επιδίδονταν σε κλοπές. Σημειώνεται ότι είναι η πολλοστή φορά που εξαρθρώνεται σπείρα κλοπών στην περιοχή με προέλευση τη Μόρια.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι συλληφθέντες, το τελευταίο διήμερο, δρώντας από κοινού, βραδινές κυρίως ώρες και με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, εισήλθαν σε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στη Μυτιλήνη και αφαίρεσαν είτε από την κατοχή θαμώνων, είτε από υπαλλήλους με τη μέθοδο της απασχόλησης, κινητά τηλέφωνα και μικρό χρηματικό ποσό.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι, πριν από μία εβδομάδα περίπου, οι ίδιοι δράστες, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο όχημα, δύο κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή τους, κινητά τηλέφωνα, ασημένια μαχαιροπίρουνα και κοσμήματα. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των δραστών σε συναφείς πράξεις σε σπίτια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα