Είχαν στήσει “γραμμή παραγωγής” πλαστών διαβατηρίων στον Άγιο Παντελεήμονα

Είχαν στήσει “γραμμή παραγωγής” πλαστών διαβατηρίων στον Άγιο Παντελεήμονα
Περιπολικό της ΕΛΑΣ Eurokinissi

Συνελήφθησαν έξι Σομαλοί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων-Από την πώληση των πλαστών, αποκόμιζαν έσοδα που κυμαίνονταν από 5.000 ευρώ έως 8.000 ευρώ ανά έγγραφο.

Συνελήφθησαν έπειτα από αστυνομική επιχείρηση στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ, έξι Σομαλοί, ηλικίας από 32 έως 46 ετών, για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφορίας σχετικά με άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, κατάφερε και ταυτοποίησε τους εμπλεκόμενους, εξακρίβωσε τους ρόλους τους και εντόπισε τους χώρους που χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση-ψηφιοποίηση και κατάρτιση αυτών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει ομάδα, με αρχηγικό μέλος τον 46χρονο και καταρτούσαν, σε διαμερίσματα στον Άγιο Παντελεήμονα, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την πώληση τους σε αλλοδαπούς για την διευκόλυνση εξόδου τους από την χώρα.

Από την πώληση των πλαστών, αποκόμιζαν έσοδα που κυμαίνονταν από 5.000 ευρώ έως 8.000 ευρώ ανά έγγραφο. Από την έρευνα στα διαμερίσματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 πλαστά έγγραφα (διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες παραμονής) αμφιβόλου γνησιότητας, ένας φορητός υπολογιστής, 14 κινητά τηλέφωνα και 550 ευρώ. Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 46χρονος, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για όμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα