Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους o 59χρονος που φέρεται να έδεσε Αιγύπτιο υπάλληλό του με αλυσίδα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους o 59χρονος που φέρεται να έδεσε Αιγύπτιο υπάλληλό του με αλυσίδα

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος 59χρονος ιδιοκτήτης αρτοποιείου στη Σαλαμίνα ο οποίος φέρεται να έχει ασκήσει σωματική βία σε Αιγύπτιο υπάλληλό του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο 59χρονος ιδιοκτήτης του αρτοποιείου στη Σαλαμίνα, ο οποίος κατηγορείτο για την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος Αιγύπτιου μετανάστη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Αιγύπτιος, ο οποίος εργαζόταν στο φούρνο του 59χρονου κατηγορούμενου, είχε βρεθεί από περαστικούς, την περασμένη Κυριακή, στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας, δεμένος με αλυσίδα σε δέντρο και ξυλοκοπημένος.

Είχε καταγγείλει στην αστυνομία ως δράστη τον εργοδότη του και άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του αρτοποιού.

Από την πλευρά του, ο φούρναρης φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε τη στάση του ισχυριζόμενος ότι είχε πιάσει τον υπάλληλό του να κλέβει από το ταμείο το ποσό των 12.000 ευρώ.

Την Πέμπτη παρουσιάστηκαν αυτοβούλως και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Εξάλλου, την ικανοποίησή του για τη στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, εξέφρασε ο πρεσβευτής της Αιγύπτου Ταρέκ Αντελ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την υπόθεση.

"Η πρεσβεία βρίσκεται σε στενή και διαρκή επικοινωνία με την ελληνική αστυνομία και όλες τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, τις οποίες θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και τις προσπάθειές τους για το συγκεκριμένο θέμα", ανέφερε.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η πρεσβεία στηρίζει "πλήρως το θύμα" και ζητά "την απονομή δικαιοσύνης σ' αυτή την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένης αποζημίωσης".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της αιγυπτιακής εφημερίδας Αλ Αχράμ, ο πρεσβευτής είπε ότι οι Αιγύπτιοι πρέπει να κρατούν χαμηλούς τόνους και να μην εμπλέκονται σε ρατσιστικές εκδηλώσεις, ενώ προς τους Έλληνες τόνισε τη θετική συνεισφορά των Αιγυπτίων στην ελληνική οικονομία, την αγάπη τους προς την Ελλάδα και υπενθύμισε την ύπαρξη ελληνικής κοινότητας στην Αίγυπτο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: