Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Οι ερωτήσεις της υπεράσπισης στον Αιγύπτιο ψαρά Εμπάρακ Αμπουτζίν ήταν η αιτία για ακόμα μία διακοπή

Στο “κόκκινο” έφτασε η δίκη της Χρυσής Αυγής και σήμερα, κατά την εξέταση του πολιτικώς ενάγοντος Εμπάρακ Αμπουτζίν από τη υπεράσπιση. Μάλιστα, συνήγορος έφτασε στο σημείο να ρωτήσει τον Αιγύπτιο ψαρά που ξυλοκοπήθηκε αγρίως τον Ιούνιο του 2012, γιατί έκανε ακόμη δύο παιδιά παρά την οικονομική του κατάσταση μετά το συμβάν.

“Το θράσος των δολοφόνων…” φώναξε η πολιτική αγωγή για να λάβει την απάντηση: “Το θράσος το δικό σου…” απάντησε  η υπεράσπιση. Το δικαστήριο διέκοψε για να ηρεμήσει η κατάσταση.

Νωρίτερα, η υπεράσπιση ζήτησε διευκρινήσεις γύρω από την κατάθεση του Αιγύπτιου ψαρά ο οποίος υποστήριξε ότι πρόσωπο από το περιβάλλον των κατηγορουμένων επιχείρησε να τους δώσει χρήματα “για να λήξει η ιστορία”. Ο Εμπάρακ Αμπουζίντ κατέθεσε για δεύτερη ημέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής και υποστήριξε, το μόνο που επιθυμεί είναι το δίκιο, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε θα λάμβανε χρήματα.

Πολ. Ενάγων: Δεν ζήτησα παρά μόνο το δίκαιο από το δικαστήριο . Ό τι αποφασίσει…

Υπεράσπιση: Θέλετε χρήματα;

Π. Ενάγων: Ζητάω μόνο το δίκιο… Δεν θα δεχόμουν λεφτά ποτέ. Είπαν στον Άχμετ να τα βρούμε και δεν είπαν συγκεκριμένα για χρήματα.

Πρόεδρος: Αν ζητούσαν συγγνώμη θα τα βρίσκατε; Για χρήματα μιλήσατε ή όχι;

Μάρτυρας: Δεν μου είπε , ο Άχμετ, τι ακριβώς έγινε . Όταν θα έρθει μπορεί να τον ρωτήσετε. Ζητάω το δίκιο μου από το δικαστήριο.

Ο μάρτυρας αναφερόμενος στην επίθεση επανέλαβε πως ” αν πίστευαν ότι είμαι ζωντανός δεν θα είχαν φύγει…” προσθέτοντας πως σκοπός τους ήταν “να σκοτώσουν ανθρώπους . Αφού χτύπησαν εμένα προσπάθησαν να συνεχίσουν κάτω.”. Μιλώντας δε για επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών στην Ελλάδα εξέφρασε την πεποίθηση πως γίνονται από τη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, συνήγοροι υπέβαλαν αίτημα  για αυτοπρόσωπη εμφάνιση κατηγορουμένων και από άλλες υποθέσεις προκειμένου να προχωρήσουν, οι μάρτυρες , στην διαδικασία αναγνώρισης όσων φέρονται να εμπλέκονται  στην υπόθεση της  άγριας επίθεσης σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εδώλιο σήμερα κάθισε  ένας μόνο κατηγορούμενος από τους συνολικά  68  στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πάντως , στη  συγκεκριμένη υπόθεση είναι κατηγορούμενοι οι Αναστάσιος Πανταζής ,κατά την δικογραφία πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Αγριογιάννης, Θωμάς Μαρίας και Μάρκος Ευγενικός.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα