Επί ποδός η αστυνομία για τα όπλα των αναρχικών

Επί ποδός η αστυνομία για τα όπλα των αναρχικών

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται δυο με τρία όπλα ως ρέπλικες ή και αεροβόλα. Τι οδήγησε τους αναρχικούς σε αυτή την κίνηση (vid)

Αντικείμενο έρευνας για την ΕΛ.ΑΣ αποτελεί τις τελευταίες ώρες η πορεία αντιεξουσιαστών καθώς μια ομάδα κουκουλοφόρων φαίνεται να περιφρουρεί την συγκέντρωση κρατώντας όπλα.

Η πορεία έγινε στις 5 Μαρτίου, όταν μια ομάδα 300 ατόμων διαδήλωσε στους δρόμους των Εξαρχείων, ενώ  δίπλα τους κυκλοφορούν κουκουλοφόροι οι οποίοι κρατούν αυτόματα όπλα και πιστόλια.

Η αστυνομία εξετάζει αν τα όπλα είναι πλαστικά ή όχι, με την αστυνομία να εξετάζει 2-3 από αυτά ως ρέπλικες ή αεροβόλα. Ωστόσο, τείνουν να καταλήξουν ότι πρόκειται για μια συμβολική κίνηση.

Η πορεία της συγκεκριμένης ομάδας έρχεται σε συνέχεια της 27ης Φεβρουαρίου όταν σύμφωνα με μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, «τρεις αναρχικοί σύντροφοι από το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Βοξ στην πλατεία Εξαρχείων, δέχονται  -λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του κοινωνικού κέντρου- δολοφονική επίθεση με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα από μέλη της μαφίας διακίνησης ναρκωτικών της περιοχής, όταν παρεμβαίνουν για να εμποδίσουν τη σεξουαλική παρενόχληση διερχόμενης κοπέλας από τους τελευταίους» γράφουν σε κείμενό τους. Από αυτή την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά ένα από τα θύματα.

Δράστες, σύμφωνα με μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, ήταν άτομα της μαφίας ναρκωτικών των Εξαρχείων, που λυμαίνεται την περιοχή.

Σε κείμενο που συνοδεύει το επίμαχο βίντεο με τους οπλοφόρους, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε αυτήν ακριβώς τη λογική, της μαζικής λαϊκής αυτοάμυνας, κινήθηκε και η οργάνωση της περιφρούρησης της πορείας. Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μεταξύ 28 Φλεβάρη και 5 Μάρτη, από το γεγονός δηλαδή ότι η μαφία την αμέσως επόμενη μέρα από την πρόσκαιρη εκδίωξη της, είχε επανακάμψει δριμύτερη κι ενισχυμένη με ακόμα περισσότερους ενόπλους, που προκλητικά περιδιάβαιναν τους δρόμους γύρω από το Κ Βοξ, κρίθηκε απαραίτητο, η περιφρούρηση της διαδήλωσης να διαθέτει εξοπλισμό ικανό, ώστε να απαντήσει με ανάλογα μέσα με αυτά που διέθετε ο εχθρός».

Ακολουθεί το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα