Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών που διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη στα Ιωάννινα

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών που διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη στα Ιωάννινα

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη δύο Έλληνες, πλην των συλληφθέντων, έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας, απ' όπου κινούσαν τα νήματα και  άλλα 21 άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί αναζητούνται

Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, συνελήφθη ένας  33χρονος Αλβανός, ως ο «εγκέφαλος» της σπείρας και 7 Έλληνες (πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 30 ως 54 ετών), κύρια και περιφερειακά μέλη της οργάνωσης.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη δύο Έλληνες, έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας και άλλα 21 άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και για κακουργηματικές ή πλημμεληματικές παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Η σύλληψη των μελών της σπείρας καθώς και ο εντοπισμός των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα στοχευμένης και κατάλληλα σχεδιασμένης αστυνομικής έρευνας, η οποία κλιμακώθηκε την τελευταία εβδομάδα και οδήγησε στη διακρίβωση της εγκληματικής δραστηριοποίησής τους στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών που διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη στα Ιωάννινα

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων κατάφεραν να συστηματοποιήσουν τη δράση της σπείρας, τις διόδους διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην αγορά καθώς και τους χώρους αποθήκευσής τους.

Στα πλαίσια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ανισοβαρείς συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 1.130 γραμμαρίων, 60 «φιξάκια» με ηρωίνη, βάρους (253.3) γραμμαρίων, έτοιμα προς διάθεση, 20 «φιξάκια» κοκαΐνης, βάρους (39,3) γραμμαρίων, έτοιμα προς διάθεση, 18 ναρκωτικά χάπια και αμπούλες, 5 ζυγαριές ακριβείας, 955 ευρώ, 17 κινητά τηλέφωνα, διάφορες σημειώσεις, σύνεργα και πλήθος κενών συσκευασιών που χρησιμοποιούνται στο διαμοιρασμό - διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών που διακινούσε ηρωίνη και κοκαΐνη στα Ιωάννινα
SHARE:

24Media Network