Εξαρθρώθηκε σπείρα κλοπών πολυτελών αυτοκινήτων στα Σπάτα

Εξαρθρώθηκε σπείρα κλοπών πολυτελών αυτοκινήτων στα Σπάτα
Police operation after armed robbery at Paleo Faliro on April 3, 2017. 3 , 2017. Nikos Libertas / SOOC

Οι δράστες είχαν αποκομίσει το ποσό των 500.000 ευρώ. Πως δρούσαν

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων με σκοπό την περαιτέρω πώληση τους.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στα Σπάτα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, τρία άτομα, εκ των οποίων δύο Έλληνες, ηλικίας 31 και 34 ετών και ένας 24χρονος Αλβανός. Επιπλέον, αναζητούνται τουλάχιστον δύο συνεργοί τους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης διαφόρων υποθέσεων ανεύρευσης κλεμμένων οχημάτων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, μετά από επισταμένη και συνδυαστική ανάλυση όλων των στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες καθώς και τον χώρο απόκρυψης των οχημάτων στα Σπάτα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας είχαν συστήσει από έτους και πλέον εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης, οι συλληφθέντες εντόπιζαν σταθμευμένα πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία παραβίαζαν και στη συνέχεια, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους. Ακολούθως, με τη χρήση ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού παράκαμψης των συστημάτων ασφαλείας, τα έθεταν σε λειτουργία και τα μετέφεραν σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να εξακριβώσουν αν φέρουν συσκευή γεωγραφικού εντοπισμού. Στη συνέχεια και αφού βεβαιώνονταν ότι δεν εντοπίζονταν από τις Αστυνομικές Αρχές, τα μετέφεραν σε χώρο απόκρυψης στα Σπάτα.

Από την έρευνα σε χώρους και οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 κλεμμένα αυτοκίνητα καθώς και οι πινακίδες και τα έγγραφα ενός ακόμη, πλήθος εγγράφων οχημάτων, πλήθος κλειδιών οχημάτων και εργαλείων, δύο πιστόλια κρότου, πλήθος φυσιγγίων, τρεις κροτίδες.

Εκτιμάται ότι το οικονομικό όφελος που έχουν αποκομίσει οι δράστες από την εγκληματική δραστηριότητα ανέρχεται στις 500.000 ευρώ. Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι οι δύο Έλληνες είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν για παρόμοια καθώς και για διάφορα άλλα αδικήματα. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

(Φωτό: sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα