Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Δράμα

Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Δράμα

Ένας 39χρονος ήταν πίσω από την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών το 2009. Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Εξιχνιάστηκε μετά από επισταμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, αρπαγής δύο πολιτών και απόπειρα διάρρηξης κατοικίας, που είχαν διαπραχθεί στις 4 Ιουλίου 2009 στην πόλη της Δράμας.

Από τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε, ως δράστης, ένας 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγή, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Για το περιστατικό στη Δράμα σε βάρος του 39χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα κλοπής και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία το βράδυ της 4ης Ιουλίου 2019, ο 39χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει διαμέρισμα στη Δράμα, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του, αφού έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του και τράπηκε σε φυγή. Μετά την καταγγελία του περιστατικού, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν τον δράστη. Ο 39χρονος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, τράπηκε πεζός σε φυγή και καταδιώχθηκε από αυτούς.

Κατά τη διάρκεια της πεζής καταδίωξης, ο 39χρονος έβγαλε από το τσαντάκι του πιστόλι και πυροβόλησε μία φορά κατά των αστυνομικών χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε χώρο στάθμευσης, όπου με την απειλή του πιστολιού, έθεσε σε κατάσταση ομηρίας δύο πολίτες τους οποίους εξανάγκασε να τον μεταφέρουν με το όχημά τους σε άλλο σημείο της πόλης. Εκεί, αφού τους απελευθέρωσε, διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αναζητούνταν.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network