Εξιχνιάστηκε μετά από τρία χρόνια δολοφονία που είχε γίνει στην Πλατεία Εξαρχείων

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Οι διαφορές μεταξύ αντιπάλων συμμοριών ναρκωτικών που λυμαίνονταν την Πλατεία Εξαρχείων το κίνητρο δολοφονίας σε βάρος Αλγερινού

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής η ανθρωποκτονία που είχε γίνει σε βάρος Αλγερινού πριν τρία χρόνια στην Πλατεία Εξαρχείων, που σαν κίνητρο είχε τις διαφορές μεταξύ αντιπάλων συμμοριών που λυμαίνονταν την περιοχή στη διακίνηση ναρκωτικών.

Μάλιστα, οι συμμορίες τους εξαρθρώθηκαν πριν δύο χρόνια. Για την υπόθεση ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης δήλωσε:

«Αφορά στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας 26χρονου υπηκόου Αλγερίας, που διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 5 Οκτωβρίου 2014, στη συμβολή των οδών Ανδρέα Μεταξά και Θεμιστοκλέους, στην Πλατεία Εξαρχείων.

Το θύμα είχε διακομιστεί από την Πλατεία Εξαρχείων, με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., βαριά τραυματισμένος από νύσσον και τέμνον όργανο, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η ανθρωποκτονία του 26χρονου υπηκόου Αλγερίας ήταν αποτέλεσμα συμπλοκής μεταξύ αλλοδαπών, κυρίως υπηκόων Αλγερίας και Μπαγκλαντές, με αφορμή διαμάχη για τη χωροταξική διανομή της περιοχής στη διακίνηση των ναρκωτικών.

Στη συμπλοκή συμμετείχαν - μεταξύ άλλων - και τρία άτομα που περιλαμβάνονται στους δράστες της ανθρωποκτονίας. Πρόκειται για υπηκόους Μπαγκλαντές, ηλικίας 23, 29 και 31 ετών, από τους οποίους ο πρώτος συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή, ενώ οι άλλοι δυο αναζητούνται.

Ως προς την αλληλουχία των γεγονότων, το θύμα μαζί με φίλο του αλλοδαπό, πλησίασαν τον 23χρονο συλληφθέντα και διαπληκτίστηκαν μαζί του. Τότε επενέβηκαν οι άλλοι δυο ταυτοποιημένοι δράστες και τους επιτέθηκαν με σπασμένα μπουκάλια, μαζί με άλλους άγνωστους ομοεθνείς τους, προκαλώντας στο θύμα καίριο πλήγμα στην τραχηλική χώρα.

Αμέσως μετά την επίθεση, ομοεθνείς του θύματος που πληροφορήθηκαν το συμβάν, αναζήτησαν τους υπαίτιους στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου εντόπισαν τον 29χρονο δράστη και τον τραυμάτισαν σοβαρά με μαχαίρι, για αντεκδίκηση.

Θα ήθελα να τονίσω, ότι η εξιχνίαση της συγκεκριμένης ανθρωποκτονίας είναι αποτέλεσμα μιας εξαντλητικής ερευνητικής διαδικασίας, που διήρκεσε πάνω από τρία χρόνια και συνδέεται με πλήθος ιδιαιτεροτήτων και δυσκολιών, που συναντήσαμε κατά το χειρισμό της υπόθεσης.

Είναι ενδεικτικό ότι αρκετοί αλλοδαποί που εξετάστηκαν, φοβούμενοι προφανώς φαινόμενα αντεκδίκησης, δίσταζαν να τροφοδοτήσουν την έρευνα με στοιχεία που θα μας οδηγούσαν στην ευχερέστερη διεκπεραίωση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί χρόνος, επιμονή και υπομονή στην αναζήτηση των δεδομένων της.

Σε κάθε περίπτωση, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με την εμπειρία και τη τεχνογνωσία που διαθέτει στο έπακρο, κατάφερε να εξιχνιάσει και την υπόθεση αυτή, διατηρώντας τον πήχη των εξιχνιάσεων σε υψηλά επίπεδα, για τα διεθνή και ευρωπαϊκά αστυνομικά πρότυπα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Εξάρχεια
SHARE:

24Media Network