Φιλιππίδης: Ήταν ένα χτύπημα καλά δουλεμένο εδώ και καιρό

Φιλιππίδης: Ήταν ένα χτύπημα καλά δουλεμένο εδώ και καιρό

Ο Διευθυντής Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ήταν από τους πρώτους που μπήκαν στον περίβολο του κτηρίου μετά την επίθεση και περιγράφει στον News 24/7 στους 88.6 όσα έζησε ενώ αποκαλύπτει όσα έχουν μεταφέρει οι Αρχές βάσει των πρώτων ενδείξεων.

“Το κτίριο έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Ειδικά στον περίβολο του κτηρίου είναι σαν να έχει γίνει πόλεμος” είπε μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6 και στη Ζηνοβία Σαπουνά, ο Διευθυντής Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, Νίκος Φιλιππίδης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο από τα ξημερώματα, λίγο μετά την έκρηξη της βόμβας.

“Από αυτά που μας έχουν πει μέχρι τώρα οι Αρχές βάσει των πρώτων ενδείξεων που έχουν είναι σαφές πως πρόκειται για ένα χτύπημα καλά δουλεμένο εδώ και καιρό. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα δεν έχουμε μόνιμη φύλαξη και είχαμε προειδοποιήσει, ωστόσο τώρα χρειάζεται ψυχραιμία. Νομίζαμε ότι είχαμε ξεπεράσει τον καιρό τέτοιων χτυπημάτων στα ΜΜΕ” πρόσθεσε.

Ακούστε το απόσπασμα:

Το χρονικό της επίθεσης

Στη 1.45π.μ, άγνωστοι τηλεφώνησαν στην ιστοσελίδα Zougla.gr και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, προειδοποιώντας για την τοποθέτηση βόμβας στον ΣΚΑΪ και επιμένοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα. Για λόγους ασφαλείας υπήρξε άμεση εκκένωση του κτηρίου, ενώ ταυτόχρονα αποκλείστηκε ο γύρω χώρος από ισχυρές δύναμεις της αστυνομίας. Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο, όπου στεγάζεται και η εφημερίδα «Καθημερινή». Αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ κάνουν λόγο για ενισχυμένη εκρηκτική ύλη, πιθανότατα στρατιωτικού τύπου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εξερράγησαν περισσότερα από πέντε κιλά εκρηκτικής ύλης. Όπως μεταδίδει ο σταθμός, τα πρώτα ευρήματα του μηχανισμού και οι κινήσεις των τρομοκρατών, καταδεικνύουν ότι οι δράστες είχαν εμπειρία, τόσο στην κατασκευή, όσο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Οι δράστες ήταν δύο και έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας να αφήνουν τον σάκο και να φεύγουν με μοτοσικλέτα. Όλα δείχνουν ότι οι δράστες παρακολουθούσαν επί ημέρες την περιοχή και οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες αφού τοποθέτησαν με τέτοιον τρόπο τον εκρηκτικό μηχανισμό, ώστε το ωστικό κύμα να χτυπήσει τον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η μέθοδος του χτυπήματος «δείχνει» την τρομοκρατική «Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα