Γλίτωσε τα ισόβια ο μαθηματικός που κατακρεούργησε την μητέρα του

Γλίτωσε τα ισόβια ο μαθηματικός που κατακρεούργησε την μητέρα του

Ο πρότερος έντιμος βίος γλίτωσε τον 39χρονο μητροκτόνο της Καλαμαριάς από τα ισόβια. Ο κατηγορούμενος είχε στραγγαλίσει και κατασφάξει την μητέρα του μέσα στο σπίτι του

Στα "μαλακά" έπεσε ο 39χρονος, ο οποίος πριν από επτά χρόνια είχε σκοτώσει την μητέρα του μέσα στο σπίτι του, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος, πτυχιούχος μαθηματικής σχολής ΑΕΙ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια. Την Δευτέρα (17/02), ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο "έριξε" την ποινή του σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών, κρίνοντας τον ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση νεκρού και οπλοχρησία.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό των συνηγόρων του για μειωμένο καταλογισμό όταν διέπραξε το έγκλημα αλλά του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

Στην απολογία του ο 39χρονος επεσήμανε ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα στις επίμονες ερωτήσεις του εισαγγελέα και των δικαστών, είπε ότι εκείνη τη στιγμή έβλεπε "τρίγωνα, μαύρες σκιές και κυλίνδρους" χωρίς να αναφερθεί στο σκηνικό. Επέμεινε, επίσης, ότι δεν είχε σχεδιάσει τη δολοφονία, η οποία ήταν "συνέπεια της αρρώστιας μου".

Το έγκλημα είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2007. Το θύμα είχε επισκεφτεί τον γιο της στο διαμέρισμα του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 39χρονος στραγγάλισε τη μητέρα του με τα χέρια και ένα καλώδιο και στη συνέχεια πήρε ένα κουζινομάχαιρο και της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα σε όλο το σώμα. Λίγες ώρες αργότερα επικοινώνησε με την αστυνομία και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Πληροφορίες από voria.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network