Η "άφαντη" ρουκέτα της ΟΛΑ. Διαψεύδει η ΕΛΑΣ τα περί εσωτερικής έρευνας

Η "άφαντη" ρουκέτα της ΟΛΑ. Διαψεύδει η ΕΛΑΣ τα περί εσωτερικής έρευνας

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την ρουκέτα στη Βαρυμπόμπη, που ακόμα δεν έχει βρεθεί. Δεν υπάρχει θέμα εσωτερικής έρευνας για τυχόν λάθη και παραλείψεις, ξεκαθαρίζει η αστυνομία

Υλικό από κάμερες και τυχόν άλλα στοιχεία, στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, αναζητούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο των ερευνών, που διεξάγονται για την επίθεση με ρουκέτα εναντίον του κτιρίου της αντιπροσωπείας της «Μερσεντές», το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου, και αποκαλύφθηκε από την προκήρυξη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ) ύστερα από έναν μήνα.

Το μόνο που έχει βρεθεί έως στιγμής είναι ένα μεταλλικό θραύσμα στον κρατήρα που δημιουργήθηκε και ο οποίος εντοπίστηκε τελικά χτες το βράδυ έπειτα από εξονυχιστική έρευνα, στο οικόπεδο πίσω από την αντιπροσωπεία. Το θραύσμα εκτιμάται ότι προέρχεται από τη ρουκέτα και εστάλη για εξέταση στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν το ακριβές σημείο από το οποίο εκτοξεύτηκε η ρουκέτα, προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για τις λεπτομέρειες της επίθεσης, αλλά δεν τους βοηθούν οι μαρτυρίες των κατοίκων, που είχαν ακούσει τον θόρυβο της έκρηξης.

Στις ασαφείς μαρτυρίες και το γεγονός ότι δεν υπήρχαν καθόλου ίχνη έκρηξης, αποδίδεται και το γεγονός ότι δεν διαπιστώθηκε η εκτόξευση της ρουκέτας από την πρώτη στιγμή.

Όπως έγινε γνωστό από στέλεχος της ΕΛΑΣ, δεν τίθεται θέμα για τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες, για τυχόν λανθασμένους χειρισμούς και παραλήψεις από πλευράς αστυνομικών υπηρεσιών, επειδή, όπως διαπιστώθηκε από την προσεκτική αυτοψία στον χώρο, ήταν αδύνατο γι αυτούς που πήγαν πρώτοι στο σημείο να βρουν το παραμικρό μέσα στα χωράφια.

Ειδικότερα, το βράδυ που σημειώθηκε η επίθεση, αλλά και την επόμενη μέρα, πήγαν αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δεν βρήκαν τίποτα, ενώ οι μαρτυρίες των κατοίκων που κάλεσαν την Άμεση Δράση δεν ήταν σαφείς για το σημείο από το οποίο ακούστηκε ο κρότος, καθώς και για το αν επρόκειτο για έκρηξη ή κάτι άλλο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χτύπημα που δεν ήξεραν οι Αρχές αποκάλυψε η τελευταία προκήρυξη

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από την επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη

SHARE:

24Media Network