Η απολογία Πατέλη στο NEWS 247: "Ο Μιχαλολιάκος με ήξερε με το όνομά μου"

Στελέχη της Χρυσής Αυγής μεταφέρονται από άνδρες των ΕΚΑΜ στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, για να απολογηθούν στον ανακριτή μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Στελέχη της Χρυσής Αυγής μεταφέρονται από άνδρες των ΕΚΑΜ στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, για να απολογηθούν στον ανακριτή μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Διαβάστε τι υποστήριξε στην απολογία του ο "πυρηνάρχης" Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γ. Πατέλης. Πώς εξήγησε τα τηλεφωνήματα το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (Pics)

Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο επικεφαλής της ΤΟ Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Πατέλης, ο οποίος υποστήριξε ότι έμαθε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά, περίπου 15 λεπτά μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της απολογίας, που έχει στη διάθεσή του, το NEWS 247, o Γ. Πατέλης ενημέρωσε αμέσως τον "περιφερειάρχη του", όπως τον χαρακτηρίζει, Γιάννη Λαγό.

Ερωτηθείς αν ενημέρωσε κάποιον άλλο, απάντησε αρνητικά.

"Όχι με δική μου πρωτοβουλία, αλλά όσοι με κάλεσαν το έμαθαν από μένα. Πριν το περιστατικό έστειλα μηνύματα σε διάφορους συναγωνιστές, προκειμένου να ενημερωθούν για την επίσκεψη του Αρχηγού στα γραφεία μας που θα γινόταν την Πέμπτη", υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, τον ήξερε. Ο κ. Μιχαλολιάκος φέρεται να είπε στη δική του κατάθεση, ότι δεν γνώριζε τον Πατέλη.

"Ο αρχηγός γνώριζε ότι εργαζόμουν στα κεντρικά γραφεία, με ξέρει με το ονοματεπώνυμό μου. Επίσης γνωρίζει ότι είμαι υπεύθυνος της τοπικής Νίκαιας" σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατέλης.

Η απολογία Πατέλη στο NEWS 247:

Ο Γ. Πατέλης παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, της οποίας το πενταμελές όργανο αποτελείται από  τη σύζυγο Πατέλη, Θεωνία Σκαρπέλη, το Γιώργο Τσακανίκα και τον Ιωάννη Καζαντζόγλου.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή Ρουπακιά είπε χαρακτηριστικά: "Ο Ρουπακιάς δεν ήταν ποτέ μέλος του πενταμελούς, ούτε κάποια Αναστασία, ούτε κάποιος Βασίλης. Υπεύθυνος ιδεολογικού δεν υπήρχε γίνονταν κάποιες ομιλίες μερικές φορές από εμένα και τον κ. Τσακανίκα".

Η απολογία Πατέλη στο NEWS 247:

Ο Γ. Πατέλης αναφερόμενος στα τηλεφωνήματα, που έκανε από τα γραφεία του κόμματος, μια μέρα μετά τη δολοφονία Φύσσα, σημείωσε ότι έπαιρνε στο σπίτι του, επειδή η σύζυγος Ρουπακιά βρισκόταν έξω από το σπί τι του και φώναζε να της παραδώσουν κάποια τσάντα με έγγραφα μέσα.

"Κάλεσε την Αστυνομία και ήρθε ο Εισαγγελέας. Πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι μας και δεν βρέθηκε η τσάντα αυτή. Δεν εγκατέλειψα εκείνη την ώρα την εργασία μου, διότι επελήφθη του περιστατικού ο δικηγόρος του κόμματος, ο οποίος πήρε μαζί του και τον βουλευτή Κουζήλο, ο οποίος κατέβαινε για υπόθεση στη Νίκαια, αφού η Εισαγγελέας θα ενεργούσε έρευνα και στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια".

Κλείνοντας την απολογία του, ο Γ. Πατέλης χαρακτήρισε την οικογένειά του ως "κλασική ελληνική οικογένεια".

SHARE:

24Media Network