Η ΕΛ.ΑΣ. για τις πρόσφατες υποθέσεις ανθρωποκτονιών σε βάρος Αλβανών

Η ΕΛ.ΑΣ. για τις πρόσφατες υποθέσεις ανθρωποκτονιών σε βάρος Αλβανών
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής Eurokinissi

«Σε όλες τις συναφείς περιπτώσεις, η Ελληνική Αστυνομία έχει επιληφθεί άμεσα προανάκρισης και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες δικονομικές και προανακριτικές ενέργειες» τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ.

Με αφορμή δημοσιεύματα για τις πρόσφατες υποθέσεις ανθρωποκτονιών Αλβανών υπηκόων στην Ελληνική Επικράτεια, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε όλες τις συναφείς περιπτώσεις, η Ελληνική Αστυνομία έχει επιληφθεί άμεσα προανάκρισης και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες δικονομικές και προανακριτικές ενέργειες –σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές– με σκοπό τη διαλεύκανση των υποθέσεων, τη θεμελίωση των κατηγοριών, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σημειώνεται δε, ότι όλες οι σχετικές περιπτώσεις έχουν εξιχνιασθεί».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις περιπτώσεις, την περίπτωση στα ελληνοαλβανικά σύνορα με την ένοπλη συμπλοκή μεταξύ Αλβανών διακινητών ναρκωτικών και αστυνομικών όπου ένας από τους διακινητές έπεσε νεκρός, για το περιστατικό ανθρωποκτονίας στην Κέρκυρα όπου συνελήφθη ο δράστης και για το περιστατικό στην Καβάλα όπου επίσης εξιχνιάστηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα