Ηράκλειο: Σύλληψη 44χρονου που εμπλέκεται σε 121 διαρρήξεις οχημάτων

Ηράκλειο: Σύλληψη 44χρονου που εμπλέκεται σε 121 διαρρήξεις οχημάτων

Αφαίρεσε από τα αυτοκίνητα, χρήματα, κοσμήματα ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 121 υποθέσεων διακεκριμένων κλοπών – διαρρήξεων οχημάτων, που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες υποθέσεις κλοπών, σε βάρος ενός 44χρονου Τυνήσιου και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, για την καταπολέμηση παραβατικών ενεργειών, και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης και αξιολόγησης προανακριτικών στοιχείων, προέκυψε ότι ο 44χρονος, είχε διαπράξει από το 2016 έως και τον Μάρτιο 2019, συνολικά 121 διαρρήξεις οχημάτων με σκοπό τον κατ’ επάγγελμα προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους. Αυτές είναι οι περιπτώσεις που έχουν ταυτοποιηθεί καθώς εικάζεται ότι είναι υπεύθυνος για τις διπλάσιες από αυτές.

 

Συγκεκριμένα, αφαίρεσε από Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα αλλά και από επαγγελματικά οχήματα, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, είδη ένδυσης και υπόδησης, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ, ενώ το σύνολο του χρηματικού ποσού που αφαιρέθηκε ανέρχεται στις 3.740 ευρώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες των παθόντων.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε συντονισμένη έρευνα στη οικία του δράστη σε αποθηκευτικό χώρο και σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα όπου χρησιμοποιούσε ο 44χρονος, όπου εντοπίστηκε ένα βουνό από κλοπιμαία, ενώ ο ίδιος αναζητείται.

 

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 35.300 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, κινητά τηλέφωνα, είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, 150 φυσίγγια, 1.300 γραμμάρια καπνού σε 26 συσκευασίες οι οποίες δεν έφεραν την απαιτούμενη από το Νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης και 5 συσκευασίες περιέχουσες ανταλλακτικά καπνού ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Επιπλέον, κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσο τέλεσης εγκληματικών ενεργειών. O 44χρονος έχει απασχολήσει τις Αστυνομικές Υπηρεσίες για ομοειδής πράξεις στο παρελθόν. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα