Και 81χρονος σε σπείρα που διακινούσε χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη

Και 81χρονος σε σπείρα που διακινούσε χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη

Πέντε συνολικά τα μέλη που συνελήφθησαν μετά από συνεργασία ελληνικών και αλβανικών αρχών

Εξαρθρώθηκε, από την Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στον Πειραιά και στο Πέραμα, 5 άτομα, εκ των οποίων τρεις Αλβανοί, ηλικίας 24, 26 και 33 ετών και δύο Έλληνες ηλικίας 42 και 81 ετών. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, ταυτοποίηση ατόμων και δημιουργίας “προφίλ” των εμπλεκομένων, πιστοποίησε την παράνομη δράση του εγκληματικού κυκλώματος στη διακίνηση ναρκωτικών και τους ρόλους των μελών του, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια των ερευνών αναπτύχθηκε συνεργασία και με τις συναρμόδιες Αλβανικές Αρχές.

Κατόπιν όλων αυτών, οργανώθηκε επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν στον Πειραιά οι τρεις Αλβανοί, μετά από πώληση εκ μέρους τους ποσότητας κάνναβης στον 42χρονο ‘Ελληνα, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Επιπρόσθετα, συνελήφθη στο Πέραμα ο 81χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε αποκρύψει στην οικία του ποσότητα κάνναβης που προηγουμένως είχε προμηθευτεί από τους προαναφερόμενους υπηκόους Αλβανίας.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 85.360 γραμμαρίων, ποσότητα ηρωίνης βάρους 1.030 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 247,3 γραμμαρίων, 2.100 ευρώ, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, μία μοτοσυκλέτα, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές και επτά συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα