Κολωνός: Έρχονται νέες συλλήψεις για τουλάχιστον άλλους 10 παιδοβιαστές

Κολωνός: Έρχονται νέες συλλήψεις για τουλάχιστον άλλους 10 παιδοβιαστές
INTIME

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη φρικιαστική υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό. Το κορίτσι αναγνώρισε από τις φωτογραφίες των ταυτοτήτων τους άλλα 10 άτομα. Συνεχίζεται η έρευνα για περίπου άλλους 200, που είχαν στείλει μήνυμα στον Μίχο.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση βιασμού κατά συρροή και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση για τουλάχιστον 10 ακόμη άτομα με την έρευνα να συνεχίζεται για τα 200 και πλέον άτομα που είχαν εκφράσει διαδικτυακά το ενδιαφέρον να πληρώσουν για να βιάσουν το ανήλικο κορίτσι.

Για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, έγινε επίδειξη φωτογραφιών από τις ταυτότητές τους στην 12χρονη η οποία φέρεται να αναγνώρισε τουλάχιστον 10 άτομα και έτσι θα ακολουθηθεί η διαδικασία για την έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης, οπότε σύντομα αναμένονται νέες και μαζικές συλλήψεις, με την έρευνα να συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση και τυχόν άλλων δραστών.

Στο μεταξύ, απολογούνται σήμερα ο 53χρονος και 42χρονος με τη λίστα των αδικημάτων να είναι ιδιαίτερα μακριά.

Ο εφιάλτης του παιδιού ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο έως τα τέλη Αυγούστου, όταν και έμαθε η μητέρα της τι συνέβαινε και προχώρησε στην σχετική καταγγελία.

Το ίδιο το παιδί προσδιορίζει στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, πως βιάστηκε από 10-15 άντρες, εκτός του 53χρονου Ηλία Μίχου που την βίαζε μέσα στο κατάστημά του, με τους υπόλοιπους σε δωμάτιο ή σε αυτοκίνητο στην περιοχή των Σεπολίων.

Ο δεύτερος συλληφθείς παιδόφιλος, ο 42χρονος επίσης Έλληνας, Ιωάννης Σοφιανίδης, πατέρας τριών ανηλίκων παιδιών, ταυτοποιήθηκε, με επίδειξη της φωτογραφίας του στο θύμα που τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα.

Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζεται η έρευνα από τα ηλεκτρονικά ίχνη και τις τηλεφωνικές επαφές του 53χρονου, με άλλους επίσης παιδόφιλους για να ταυτοποιηθούν όλοι όσοι κακοποίησαν σεξουαλικά το άτυχο παιδί και να υποστούν τις συνέπειες των κτηνωδών πράξεων τους, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με τους ήδη συλληφθέντες.

Ο αδίστακτος 53χρονος Έλληνας, οικογενειάρχης και ο ίδιος, ο οποίος μάλιστα εμφανιζόταν γύρω του ως άνθρωπος της εκκλησίας και φωτογραφιζόταν με πολιτικούς και καλλιτέχνες, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι γνώριζε την πολύτεκνη οικογένεια, επίσης Ελλήνων, η μητέρα της οποίας δούλευε στο παρελθόν στο μαγαζί του ως καθαρίστρια και πολλές φορές έπαιρνε μαζί της την 12χρονη κόρη της για να μην μένει μόνη της.

Αρχικά, την προσέγγισε με χαρτζιλίκια για να του κάνει δουλειές και όταν έμεναν μόνοι, την θώπευε και στην συνέχεια με απειλή όπλου έφτασε στο σημείο να την βιάσει μέσα στο κατάστημά του, στα Σεπόλια και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση, πάντα υπό την απειλή όπλων και βίας και με απειλές σε βάρος της ίδιας και της οικογένειάς της για να κάμψει τις αντιστάσεις του παιδιού. Μάλιστα βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του, διακινούσε πορνογραφικό υλικό με την ίδια και την εξέδιδε έναντι αμοιβής 50-70 ευρώ και σε άλλους παιδόφιλους. Σήμερα οι συλληφθέντες οδηγούνται εκ νέου στον Ανακριτή για την απολογία τους.

Η σύζυγος του μαστροπού αποπέμφθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και διαγράφθηκε από την παράταξη του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Διάψευση της ΕΛ.ΑΣ. για τα περί συγκάλυψης από το Α.Τ. Κολωνού

Η Αστυνομία προχώρησε χθες και σε επίσημη διάψευση ισχυρισμών που διακινούνται στο διαδίκτυο και θέλουν το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού να μην έπραξε τα δέοντα μετά την επίσημη καταγγελία της οικογένειας της 12χρονης, όπου μάλιστα αναφέρουν ότι δεν έστειλαν απλά την οικογένεια στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής αλλά τους συνόδευσαν με υπηρεσιακό όχημα εκεί ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο.

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα:

«Σε συνέχεια του από 08-10-2022 Δελτίο Τύπου, που αφορά τη σύλληψη δύο ημεδαπών κατηγορούμενων για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, προκειμένου καταγγείλουν παράνομες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης τους.

Από την εν λόγω Υπηρεσία ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν την ίδια ημέρα και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους.

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ σημειώνεται ότι η εν λόγω Υπηρεσία τυγχάνει καθ’ ύλην αρμόδια και στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό για τη διερεύνηση τέτοιου είδους υποθέσεων.

Συνεπώς, αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών, σε τηλεοπτικές εκπομπές που αναπαράγονται και σε ιστοσελίδες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα