Κρήτη: Λυράρης ο βιαστής και μαστροπός του 11χρονου αγοριού στο Ηράκλειο

Κρήτη: Λυράρης ο βιαστής και μαστροπός του 11χρονου αγοριού στο Ηράκλειο
Σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου Getty Images/iStockphoto

Από την ηλικία των 11 ετών, ο ανήλικος έπεφτε θύμα των αρρωστημένων ορέξεων του κατηγορούμενου ο οποίος μάλιστα τον προώθησε και σε άλλους παιδοβιαστές που "ψάρεψε" μέσω εφαρμογής.

Ανάστατη είναι η Κρήτη και ειδικά η κοινωνία του Ηρακλείου στο άκουσμα της είδησης μία νέας σοκαριστικής υπόθεσης κατά συρροή παιδοβιασμού και επί σειρά ετών, σε βάρος ενός αγοριού σήμερα 16 ετών, με τον εφιάλτη του να ξεκινάει από τα 11 του χρόνια.

Πρόσφατα μπόρεσε να ανοίξει την καρδιά του στους γονείς του και να πει όσα φρικτά ζούσε και έτσι έγινε σχετική καταγγελία στην Ασφάλεια Ηρακλείου, οι έμπειροι αστυνομικοί της οποίας ξεκίνησαν σχετική έρευνα.

Από την Ασφάλεια Ηρακλείου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 66χρονου δράστη -νοσοκομειακού γιατρού και λυράρη- Α.Ρ. από την Ροδιά, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, διευκόλυνση προσβολών ανηλικότητας, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση και περί όπλων, πράξεις που τελέστηκαν από το 2018 έως τις 15 Φεβρουαρίου του 2023.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε από την Εισαγγελία τη γνωστοποίηση του ονόματος του γιατρού, με σκοπό να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες για την αποπομπή του από το νοσοκομείο.

Το 2018 ο λυράρης προσέγγισε τον ανήλικο όταν ήταν 11 ετών τότε, αναφέροντας του ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους γονείς του, γεγονός το οποίο δεν ισχύει και ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί του δια ζώσης, μετά το πέρας εξωσχολικών δραστηριοτήτων του ανηλίκου, από τις οποίες επέστρεφε μόνος του στην οικία του, η οποία ευρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτές.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων με τον ανήλικο και σταδιακά με κλιμακούμενη πρόοδο, ο δράστης προέβαινε σε προτάσεις και χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα σε βάρος του, ώσπου περίπου το 2020, τον εξανάγκασε σε γενετήσια πράξη.

Οι βιασμοί σε βάρος του ανηλίκου συνεχίστηκαν μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου 2023 και ελάμβαναν χώρα σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση.

Απειλούσε το θύμα ότι θα βίαζε και τα αδέρφια του και θα κατέστρεφε το σπίτι και την επιχείρηση των γονιών του

Οι βιασμοί από τον μουσικό τελούνταν υπό το καθεστώς απειλών που στρέφονταν σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας τόσο του ανηλίκου όσο και της οικογένειας του, ενώ περιελάμβαναν και απειλές για την καταστροφή της οικίας της οικογένειας καθώς και της επιχείρησης που εκείνοι διατηρούν. Ακόμα ο δράστης απειλούσε τον ανήλικο ότι θα προβεί στην τέλεση πράξεων όμοιων με αυτών που διέπραττε σε βάρος του και σε βάρος των αδελφών του σε περίπτωση που αυτός δεν έπραττε σύμφωνα με όσα απαιτούσε ο κατηγορούμενος σε βάρος του. Κανείς από την οικογένειά του ανήλικου δεν είχε μάθει το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια μέχρι πρόσφατα.

Επιπλέον κατά το χρονικό διάστημα περίπου από το 2020 έως και το 2023, ο κατηγορούμενος, εξανάγκαζε τον ανήλικο να φωτογραφίζει τον εαυτό του είτε γυμνό είτε φορώντας συγκεκριμένα εσώρουχα ή ακόμα και να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του, υλικό το οποίο συνιστά και εντάσσεται στο αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων. Το εν λόγω υλικό ποτέ δεν είχε αποσταλεί στον βιαστή, αλλά αυτός το παρακολουθούσε κατά τις συναντήσεις του με τον ανήλικο.

Επιπρόσθετα ο παιδοβιαστής, είχε δημιουργήσει προφίλ εξ’ ονόματος του ανηλίκου, χωρίς τη θέληση του τελευταίου, σε δύο πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης-γνωριμιών, οι οποίες απευθύνονται σε gay, bi, trans και queer άτομα, όπου αυτός συνομιλούσε με έτερους χρήστες αποστέλλοντας τους και πορνογραφικό υλικό του ανηλίκου.

Μέσω των παραπάνω εφαρμογών ο ανωτέρω βιαστής έγινε και μαστροπός και είχε κανονίσει για τον ανήλικο κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023, τρεις συναντήσεις με τρεις διαφορετικούς άνδρες, προκειμένου ο ανήλικος να βιαστεί και από αυτούς.

Από έρευνα της Ασφάλειας Ηρακλείου ταυτοποιήθηκε ο ένας εξ’ αυτών, ο οποίος είναι ο 46χρονος γιατρός-ουρολόγος Χ.Μ. στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο. Ο γιατρός συναντήθηκε με τον ανήλικο περίπου το Δεκέμβριο του 2022 ή τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, στην περιοχή των Δειλινών, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την γενετήσια πράξη σε βάρος του ανηλίκου λόγω ανεπάρκειας χρόνου. Σε βάρος του δεύτερου δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει τις γενετήσιες πράξεις σε βάρος του ανηλίκου, δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί και συνεχίζεται η έρευνα σε βάρος τους.

Πέρα των παραπάνω εφαρμογών, ο μαστροπός-βιαστής είχε δημιουργήσει τρία ψεύτικά προφίλ στην εφαρμογή instagram, μέσω των οποίων συνομιλούσε με τουλάχιστον 29 άλλους χρήστες της εφαρμογής, ή ανάγκαζε τον ανήλικο να το πράττει αποστέλλοντας και σε αυτούς πορνογραφικό υλικό του ανηλίκου.

Κατόπιν όλων αυτών των στοιχείων, πρωινές ώρες σήμερα πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των μαστροπού και του γιατρού, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ψηφιακά ευρήματα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κλπ. που έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση.

Ο λυράρης συνελήφθη ενώ ο γιατρός δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου για το δικό του αδίκημα. Το θύμα εξετάστηκε από την διορισθείσα πραγματογνώμονα-ψυχολόγο και πραγματοποιήθηκε και ιατροδικαστική εξέταση. Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται μέχρι να βρεθούν όλοι όσοι βίασαν το άτυχο αγόρι.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα