Λέρος: Σοκάρουν οι καταθέσεις των παιδιών για τα όσα έζησαν στα χέρια των γονιών τους

Λέρος: Σοκάρουν οι καταθέσεις των παιδιών για τα όσα έζησαν στα χέρια των γονιών τους
vimatisko.gr

Μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην υπόθεση, τα παιδιά βρίσκονται στην Κω και τα περισσότερα εξετάσθηκαν από ψυχολόγο, ο οποίος αναμένεται να σκιαγραφήσει το ψυχολογικό τους προφίλ

Τη διαρκή φρίκη που ζούσαν μέσα στο σπίτι τους στα χέρια των γονιών τους εξιστόρησαν ενώπιον του ανακριτή στην Κω τα τρία από τα τέσσερα κακοποιημένα παιδιά της Λέρου.

Ειδικότερα, στην Κω έχουν οδηγηθεί ο μεγαλύτερος γιος, 27 ετών (ο οποίος είναι και ο μόνος που κατάφερε να ελευθερωθεί από τον εφιάλτη της άγριας κακοποίησης), η ηλικίας 14 χρόνων σήμερα αδελφή του και το μικρότερο παιδί, ηλικίας 8 ετών.

Ο 24χρονος αδελφός τους, που πάσχει από νοητική υστέρηση αναμένεται σήμερα να εξεταστεί από ψυχολόγους και ακολούθως από τον ανακριτή.

Οι μαρτυρίες των παιδιών που περιλαμβάνουν όλη τη φρίκη και την άρρωστη κατάσταση που ήταν η καθημερινότητά τους επί χρόνια, είναι κρίσιμες για τη σύνταξη του κατηγορητηρίου σε βάρος των γονέων τους.

Ο 52χρονος πατέρας και η 47χρονη μητέρα θα απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή της Κω αύριο, Παρασκευή, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης δεν είχε βρεθεί δικηγόρος της Κω για να αναλάβει την υπεράσπιση τους.

Ο 52χρονος εργάζεται στο ψυχιατρείο της Λέρου ως εργάτης γενικών καθηκόντων, και οι συνάδελφοί του μιλούν για έναν άνθρωπο ακοινώνητο και πολύ σκληρό.

Οι δύο γονείς, σύμφωνα με τους γείτονές τους, μεγάλωναν τα παιδιά τους αυταρχικά και χωρίς ίχνος αγάπης, με αποτέλεσμα η καθημερινότητά τους να είναι ένα μαρτύριο.

Το 14χρονο κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί το 2017 στο Νοσοκομείο Παίδων ως αποτέλεσμα μίας ακόμα κακοποίησης.

Σε σχετική ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού», που αναφέρει ότι το ίδρυμα ήταν ενήμερο από πέρυσι τον Μάιο για την υπόθεση αλλά αναρμόδιο, αναφέρεται:

«Τον Μάιο του 2017, Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε λάβει καταγγελία στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών τότε). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων, ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Τον Ιούλιο του 2017, Το Χαμόγελο του Παιδιού έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας, όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε Νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το Νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά».

Οι κατηγορούμενοι μετά τη σύλληψή τους φέρονται να ομολόγησαν τις ειδεχθείς τους πράξεις και μάλιστα με λεπτομέρειες που άφησαν άφωνους τους αστυνομικούς που ελάμβαναν τις προανακριτικές τους απολογίες.

«Σταματούσαμε μόνο όταν έβαζαν τα κλάματα» παραδέχθηκε ψυχρά, αφήνοντας άναυδους τους αστυνομικούς, ο 52χρονος. Μάλιστα, είπε πως η γυναίκα του και μητέρα των παιδιών όχι μόνο συμμετείχε, αλλά και «σκηνοθετούσε» τις ερωτικές πράξεις!

Ο 24χρονος γιος με νοητική υστέρηση, η 14χρονη σήμερα κόρη του ζεύγους και το 8χρονο αδελφάκι τους θα εξεταστούν από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί το μέγεθος της κακοποίησης που υπέστησαν όλα αυτά τα χρόνια.

O μεγαλύτερος αδελφός τους, ηλικίας 27 χρόνων, έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό το κολαστήριο, μη αντέχοντας άλλο.

Η κακοποίηση των παιδιών από τους γονείς τους προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Κω, η κυρία Δημητρίου ζητά να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους, να φύγουν από τη Λέρο προκειμένου να εγκατασταθούν σε ειδική δομή, ώστε να λάβουν τη φροντίδα που απαιτείται, και να ερευνηθεί και το τέταρτο, μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα