Ληστές Διστόμου: Ποινική δίωξη για τους κατηγορούμενους. Αντιμέτωποι με βαρύτατα κακουργήματα

Ληστές Διστόμου: Ποινική δίωξη για τους κατηγορούμενους. Αντιμέτωποι με βαρύτατα κακουργήματα
ΑΘΗΝΑ - ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (EUROKINISSI) Eurokinissi

Ποινική δίωξη για τους κατηγορούμενους ως ληστές του Διστόμου που βρίσκονται αντιμέτωποι με τρία κακουργήματα. Αύριο θα οδηγηθούν στο Μέγαρο του Εφετείου. Όλο το χρονικό της υπόθεσης

Ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης βρέθηκαν πριν από λίγη ώρα οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι σε ληστείες στο Δίστομο.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και ληστεία.

Οι δύο άνδρες που συνεχίζουν να κρατούνται, αναμένεται αύριο το πρωί να οδηγηθούν στο Εφετείο προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα που είχεν εκδοθεί σε βάρος τους.

Οι συλληφθέντες έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ στη Νέα Αγχίαλο, όπου βρέθηκε νεκρός ο ένας απ’ αυτούς.

Πριν από την επέμβαση των αστυνομικών ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί μέσα από το σπίτι και όταν αργότερα παραδόθηκαν οι δύο καταζητούμενοι, ισχυρίστηκαν ότι ο σύντροφός τους αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.

Στο σπίτι βρέθηκαν τρία καλάσνικοφ, τέσσερα πιστόλια και τρία κλεμμένα αυτοκίνητα από περιοχές Αττικής, εκ των οποίων το ένα οι αστυνομικοί το εντόπισαν να κινείται στην περιοχή. Αφού το παρακολούθησαν, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να φτάσουν στο κρησφύγετο της Χρυσής Ακτής.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία εξετάζει την εμπλοκή και συμμετοχή τους στις ληστείες των Φαρκαδόνων Τρικάλων και στον Αμπελώνα Λάρισας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ετοίμαζαν “χτύπημα” και σε τράπεζα στο Νέο Μοναστήρι Λάρισας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την αιματηρή αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου για τη σύλληψη των καταζητούμενων, γνωστών ως “ληστές του Διστόμου”.

Ο ίδιος περιέγραψε με λεπτομέρεια τα όσα προηγήθηκαν της σύλληψης, αλλά και το πώς η Αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα