Ληστές Διστόμου: Τα απανωτά λάθη που έφεραν την Αντιτρομοκρατική στο κατώφλι των κακοποιών

Ληστές Διστόμου: Τα απανωτά λάθη που έφεραν την Αντιτρομοκρατική στο κατώφλι των κακοποιών

Απανωτά λάθη, κραυγαλέα παρουσία και υπερβολική αυτοπεποίθηση με στοχοποίηση τραπεζών στην Θεσσαλία το τελευταίο δίμηνο, έφεραν τελικά την Αντιτρομοκρατική στο κατώφλι των επί χρόνια καταζητούμενων ληστών, συνεργών του Παλαιοκώστα και του Μαζιώτη

«Καθαρά» προέκυψε από την εξέταση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. πως ήταν τα τρία καλάσνικοφ και τα τέσσερα πιστόλια που βρέθηκαν στην κατοχή και στη μεζονέτα των τριών καταζητούμενων ληστών του Διστόμου, στην Χρυσή Ακτή της Νέας Αγχιάλου στη Μαγνησία, όπου είχαν βρει καταφύγιο και είχαν στήσει το ορμητήριό τους για νέες ληστείες.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πέρασαν ένα δύσκολο 24ωρο μέχρι να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τους συλληφθέντες, καθώς ο επί σειρά ετών καταζητούμενος ληστής με τα μαύρα Γρηγόρης Τσιρώνης προσπάθησε να μπερδέψει τις Αρχές, λέγοντάς τους πως ήταν ο Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος λίγο πριν παραδοθούν οι συνεργοί του είχε αυτοκτονήσει με το καλάσνικοφ που κρατούσε. Μάλιστα, όταν αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί με ποιον πραγματικά είχαν να κάνουν, ο Τσιρώνης φέρεται να τους ειρωνεύτηκε και για όλα αυτά χρόνια από το 2009 που περνούσε απαρατήρητος από μπροστά τους…

Ο μόνος που ταυτοποιήθηκε σχετικά αμέσως ήταν ο Σπύρος Χριστοδούλου, επί σειρά ετών συνεργός του Δραβίλα και του Πετρακάκου που έλειπε από το «παζλ». Η συμμορία φέρεται να δρούσε σε συνεργασία με τον Βασίλη Παλαιοκώστα και παλιότερα και για τον φερόμενο ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Εντωμεταξύ, προβληματισμός επικρατεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την …βιαστική ανάληψη ευθύνης από την  πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη»  αναφορικά με  τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη , που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς δεν έγινε εκείνη την χρονική περίοδο αλλά σχεδόν αμέσως μετά την αυτοκτονία του Δραβίλα και τη σύλληψη των συνεργών του.

Μάλιστα, οι Αρχές θεωρούσαν τότε ως μάλλον πιθανή την εμπλοκή Δραβίλα στην συγκεκριμένη υπόθεση. Εν αναμονή βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εντωμεταξύ για τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, σε ό,τι αφορά τα τρία κλεμμένα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στο κρυσφήγετο των δραστών και τα αποτελέσματα από τυχόν ευρήματα από τους χώρους της μεζονέτας, όπως τυχόν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό άλλων καταζητουμένων, που λείπουν …προσωρινά από την εικόνα. Οι Αρχές είχαν πειστεί πως πίσω από τις ληστείες των τραπεζών σε Φαρκαδόνα Τρικάλων και Αμπελώνα Λάρισας βρισκόταν η συμμορία των ληστών του Διστόμου και πληροφορίες που τους ήθελαν να κινούνται στη Μαγνησία έφεραν την Αντιτρομοκρατική στο κατώφλι τους.

Τα λάθη της συμμορίας που έφερε στο κατώφλι τους την Αντιτρομοκρατική

Το λάθος της συμμορίας δεν άργησε να συμβεί. Όπως ο ίδος ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε στις δηλώσεις του, όλα ξεκίνησαν από τον εντοπισμό οχήματος με πλαστές πινακίδες και αναγνωρίστηκε ως οδηγός του ο Σπύρος Δραβίλας: «Ο ύποπτος εντοπίστηκε να οδηγεί φορτηγό όχημα NISSAN NAVARA, στο οποίο επέβαιναν δύο ακόμα άτομα. Το όχημα έφερε καταφανώς πλαστές πινακίδες, ενώ φορτηγό NISSAN NAVARA, με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά, είχε εντοπιστεί στις ληστείες σε Αμπελώνα και Φαρκαδόνα. Τα τρία άτομα κατέληξαν στην περιοχή της Χρυσής Ακτής Παναγιάς, σε διώροφη οικία που βρίσκεται εντός περιφραγμένου χώρου, με μαντρότοιχο ύψους δύο μέτρων, σε χωματόδρομο, παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Καρδίτσας-Βόλου. Η συγκεκριμένη οικία τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση της Ε.Κ.Α.Μ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, παρουσία Εισαγγελέα, με σκοπό την σύλληψη των ατόμων που βρίσκονταν εντός».

 Οι λόγοι που έφεραν πιο κοντά την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών είναι η μάλλον υπερβολική αυτοπεποίθηση που είχαν αποκτήσει, καθώς χτυπούσαν διαρκώς τον τελευταίο καιρό τράπεζες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, στοχοποιόντας έτσι την περιοχή, ενώ ο εντοπισμός του NAVARA έγινε στην περιοχή του Νέου Μοναστηρίου τη στιγμή που κατόπτευαν άλλη μία τράπεζα, πιθανόν για να πραγματοποιούσνα και νέα ληστεία τα επόμενα 24ωρα.

Επίσης, είχαν αρχίσει να κάνουν μάλλον κραυγαλέα την παρουσία τους στην περιοχή, αφού ο Δραβίλας φέρεται να έκανε συχνά βόλτες στον Βόλο με ένα μάλλον μη διακριτικό όχημα όπως ήταν η κλεμμένη JAGUAR, λόγος για τον οποίο φέρεται να είχε δημιουργήσει προστριβές και ανάμεσα στους συνεργούς του. Υπενθυμίζεται, πως τα κλεμμένα αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές της Αττικής, για τα οποία αναμένονται και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων είναι:

-VW PASSAT CC, το οποίο είχε κλαπεί από 12-05-2015

-JAGUAR X-TYPE, το οποίο είχε κλαπεί από 21-12-2013

-NISSAN NAVARA , το οποίο είχε κλαπεί από 19-01-2015

Το ερώτημα που παραμένει ανοιχτό είναι που βρίσκονται τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που κατάφεραν να καρπωθούν ως λεία από τους ληστείες τους τα μέλη της συμμορίας και εάν τυχόν μεγάλο μέρος τους έχει ήδη διοχετευθεί για την τυχόν προετοιμασία ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα