Λήστευαν με μαχαίρια πεζούς στα Βόρεια Προάστια και στο κέντρο της Αθήνας

Περιπολικό, φωτό αρχείου
Περιπολικό, φωτό αρχείου EUROKINISSI

Ο 18χρονος έχει συλληφθεί κατ' επανάληψη για τα ίδια αδικήματα, ενώ έχει διαφύγει από το Αναμορφωτήριο

Συνελήφθησαν ύστερα από αναζητήσεις στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο Ρομά ηλικίας 18 και 33 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού, δύο άτομα στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες τον τελευταίο μήνα ενώθηκαν σε ομάδα και με διακριτούς ρόλους διέπραταν ληστείες γύρω από μεγάλα εμπορικά κέντρα και σε πάρκα, δίπλα από στάσεις ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτρικού, αφαιρώντας χρήματα, κινητά και αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος είχε αρχηγικό ρόλο και με τη πρόφαση αναζήτησης τσιγάρου ή αναπτήρα, προσέγγιζε τα θύματα ενώ στη συνέχεια, με την απειλή μαχαιριού τους λήστευε. Ο συνεργός του εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, ενώ όταν τα θύματα αντιστέκονταν, επενέβαινε προκειμένου να τους ασκήσει βία.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ ακόμη βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένα μαχαίρι. Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν έξι  περιπτώσεις ληστειών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι ο 18χρονος έχει συλληφθεί κατ' επανάληψη για τα ίδια αδικήματα, ενώ είχε διαφύγει από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Στοιχειώper

SHARE: