Μέλος της επιτροπής προμήθειας ιατρικών μηχανημάτων ο γιατρός που έπεσε θύμα μαφιόζικης επίθεσης

Μέλος της επιτροπής προμήθειας ιατρικών μηχανημάτων ο γιατρός που έπεσε θύμα μαφιόζικης επίθεσης
Άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον διευθυντή του Νεφρολογικού τμήματος του νοσοκομείου της Νίκαιας που επέβαινε σε αυτοκίνητο στη διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισού με την Πέτρου Ράλλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, που επέβαιναν σε μηχανή, πλησίασαν το αυτοκίνητο και πυροβόλησαν τον 51χρονο τρεις φορές στα πόδια. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής να είχε εξετάσει ο ίδιος κάποιον φυλακισμένο από τον Κορυδαλλό για υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου ή τρομοκρατίας

Ελάχιστα είναι τα λόγια που κατάφεραν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής να πάρουν από τον διευθυντή του Νεφρολογικού του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, για τα πιθανότερα κίνητρα των δραστών, λίγο πριν εκείνος μπει στο χειρουργείο, στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε.

Όπως ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, δεν γνωρίζει ποια μπορούσαν να ήταν τα κίνητρα των δραστών, ωστόσο μόνος του, τους είπε πως συμμετέχει στην αρμόδια Επιτροπή του ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων και συγκεκριμένα εκείνος τα κοστολογεί.

Αυτό για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής είναι ένα κομμάτι της έρευνας που θα κληθούν να καλύψουν. Παρότι, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, δέχεται συχνά πολλούς τρόφιμους των φυλακών Κορυδαλλού που κρατούνται από απλές υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου έως και για υποθέσεις τρομοκρατίας και συχνά οι γιατροί δέχονται ενοχλήσεις από τον κύκλο των φυλακισμένων ακόμα και για γνωμοδοτήσεις που θα μπορούσαν να τους φανούν χρήσιμες σε διάφορα αιτήματά τους, δεν φαίνεται ο ίδιος ο Χ.Ι. να είχε κάποιον από αυτούς ασθενή του.

Η πιθανότητα να πρόκειται για λάθος στόχο, επίσης δεν προκύπτει, αφού δεν υπάρχει συνεπωνυμία στο Νοσοκομείο και μάλιστα οι δράστες φάνηκαν επαγγελματίες, αφού πρώτον δεν μίλησαν και δεύτερον, αν ήθελαν να τον σκοτώσουν θα το έκαναν. Αντιθέτως ήθελαν να του στείλουν ένα επώδυνο μήνυμα και τον τραυμάτισαν στα πόδια, πυροβολώντας εναντίον του τρεις φορές.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα τον εξετάσουν ξανά όταν θα είναι σε θέση να τους μιλήσει και βεβαίως όταν συνέλθει από το χειρουργείο.

Μπορεί πάντως σε αυτή την φάση να μην “κάθεται” στους αστυνομικούς το σενάριο να κρύβεται από πίσω κάποιος ποινικός ή φυλακισμένος για τρομοκρατικές ενέργειες, ωστόσο σε αυτή τη χρονική στιγμή θα παραμείνει σαν ενεργό σενάριο, ενώ θα εξεταστεί και η πιθανότητα, το θύμα να είχε τυχόν προσωπικές διαφορές, ίσως από κάποια παλιά και εκκρεμή υπόθεσή του, τυχόν με κάποιον ασθενή ή συγγενείς ασθενούς από το παρελθόν.

Το χρονικό της μαφιόζικης επίθεσης

Η μαφιόζικου τύπου επίθεση σε βάρος του διευθυντή του Νεφρολογικού του Νοσοκομείου της Νίκαιας έγινε δέκα λεπτά πριν τις τρεις το μεσημέρι, στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισού με την Πέτρου Ράλλη. Δύο άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, σταμάτησαν δίπλα από το Ι.Χ. αυτοκίνητο ενός άνδρα και ο επιβάτης της μοτοσικλέτας πυροβόλησε εναντίον του τρεις φορές, τραυματίζοντάς τον στα πόδια.

Αμέσως μετά την επίθεση, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με την μοτοσικλέτα και κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ έγιναν εκτεταμένες αναζητήσεις από την Αστυνομία στην γύρω περιοχή για τον εντοπισμό τους, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα