Μικρή Άννυ: Ισόβια για τον πατέρα και τον φίλο του

ΑΘΗΝΑ-Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο -Δίκη απόφαση για την δολοφονία και εξαφάνιση της 4χρόνης Άννυ.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο -Δίκη απόφαση για την δολοφονία και εξαφάνιση της 4χρόνης Άννυ.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε χωρίς ελαφρυντικά, τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της μικρής Άννυς σε ισόβια κάθειρξη. Ποινή κάθειρξης 6 ετών στη μητέρα, η οποία αφέθηκε ελεύθερη

Την ομόφωνη ενοχή των κατηγορουμένων Σάββα και Νικολάι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στην υπόθεση της μικρής Άννυ. Καταδίκη αποφάσισαν και για τη μητέρα του παιδιού.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι εξέδωσαν πριν λίγο την ετυμηγορία τους επί της ενοχής για τους τέσσερις κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα για τον Σάββα και το Νικολάι αποφασίστηκε ενοχή από το δικαστήριο κρίνοντας ότι δεν υπήρχε συμμετοχή τρίτου άγνωστου δράστη. Παράλληλα ο Σάββας κρίθηκε ένοχος παράνομη οπλοχρησία και για ψευδορκία.

"Πως είμαι ένοχος;" Είπε ο κατηγορούμενος Σάββας μόνο για να λάβει την απάντηση του προέδρου: "θα το δείτε στο σκεπτικό της απόφασης όταν συνταχθεί". Ένοχος κρίθηκε και ο Νικολάι για παράνομη οπλοχρησία.

Αναφορικά με τη μητέρα του 4χρονου κοριτσιού, Δημήτρηνα Μπορίσοβα, κηρύχθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος (κατά πλειοψηφία). Μειοψήφισαν δύο ένορκοι  και ο πρόεδρος της έδρας που είχαν την άποψη πως θα πρέπει να αθωωθεί για το κακούργημα της έκθεσης. Παράλληλα κρίθηκε αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.

Ένοχος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα για ψευδορκία.

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας της έδρας, Μαρία Δημητριάδου, στην αγόρευσή της επί των ελαφρυντικών, πρότεινε να μην δοθεί κανένα στους Σάββας και Νικολάι που καταδικάστηκαν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

"Και οι δυο εκδίδονται επί χρήμασι με ομόφυλους τους και δεν άσκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Πως να προτείνω το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου; Να πω ότι ασκούσαν έργο προσφοράς; Είναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη" επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Για τη Δημήτρηνα Μπορίσοβα, μητέρα της μικρής Άννυ, για την οποία είχε ζητήσει να κριθεί αθώα σε αντίθεση με την τελική κρίση του δικαστηρίου, ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων. Όπως ανέφερε: "ζητάω να δεχθεί το δικαστήριο ότι εκείνη έφυγε στη Γερμανία για να φτιάξει το μέλλον το δικό της και της οικογένειάς της".

Το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών για όλους τους κατηγορούμενους.

"Η θα πεις την αλήθεια ή θα την πω εγώ"

Κατά την τελευταία διακοπή της δίκης για να αποφανθεί το δικαστήριο επί των κατασχεμένων αντικειμένων, η μητέρα του Σάββα συντετριμμένη απευθύνθηκε στο γιο της που καθόταν στο εδώλιο.

"Η θα πεις την αλήθεια ή θα την πω εγώ. Δεν ντρέπεσαι λίγο.. " του φώναξε για να λάβει την απάντηση του καταδικασθέντα στη βουλγαρική γλώσσα.

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν τόσο στα βουλγαρικά όσο και στα ελληνικά με την μητέρα του Σάββα να βγαίνει εκτός αίθουσας φωνάζοντας: "Με τί το έκοψες; Με μαχαίρι μικρό; Μ...κα, μ...κα!".

Αμέσως με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η μητέρα του Σάββα θέλησε να μιλήσει στο δικαστήριο, λέγοντας "Ο γιος μου δεν είναι καλά...". Πριν καταφέρει να ολοκληρώσει την πρότασή της, την σταμάτησε ο πρόεδρος της έδρας αναφέροντας: "Η ακροαματική διαδικασία εχει λήξει. Δεν μπορείτε να μιλήσετε τώρα".

Οι ποινές

Κατά συγχώνευση οι ποινές για τους δύο κατηγορούμενους Σάββα και Νικολάι έχουν ως εξής:

- για τον πατέρα της μικρής Άννυς, Σάββα: Ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 3 έτη και 6 μήνες για την περιύβριση νεκρού και άλλα δύο χρόνια για την πράξη της παράνομης οπλοχρησίας. Τέλος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους.

- για τον φίλο του Νικολάι: ποινή ισόβιας κάθειρξης και ποινή φυλάκισης 3 ετών για την ανθρωποκτονία, για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού 2 έτη και φυλάκισης 2 χρόνων για παράνομη οπλοχρησίας.

- για τη μητέρα του παιδιού, Δημήτρηνα: επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών, που αποτελεί και την ελάχιστη δυνατή ποινή για την κακουργηματική έκθεση ενηλίκου ανηλίκου. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς μειοψήφησαν δύο τακτικοί δικαστές και μία ένορκος, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

-για τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος: καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Σε όλους τους κατηγορούμενους αποφασίστηκε η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους και οι δύο να απελαθούν από τη χώρα για χρονικό διάστημα 10 ετών.

Ελεύθερη η μητέρα της μικρής Άννυς

Τέλος, η έφεση κρίθηκε ότι δεν θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για τους δύο καταδικασθέντες για την ανθρωποκτονία. Αναφορικά με τη μητέρα της μικρής Άννυς, το δικαστήριο έκρινε η απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τα αυτεπάγγελτα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και των βασανιστηρίων, μετά από καταγγελίες του Σάββα για βιαιοπραγίες σε βάρος του από αστυνομικούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 4χρονη Άννυ, Μικρή Άννυ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εισαγγελέας: Tο σπίτι έγινε σφαγείο για να αποκρυβεί πώς πέθανε η Άννυ

SHARE:

24Media Network