“Μου την στήσανε” λέει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

“Μου την στήσανε” λέει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Eurokinissi

Για στημένη ιστορία αλλά και για τις ευθύνες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευγγ. Βενιζέλο και διαδόχου του στο υπουργείο Οικονομικών έκανε λόγο ο κατηγορούμενος στο Ειδικό Δικαστήριο

“Η ιστορία είναι στημένη” υποστήριξε ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Γ. Παπακωνταντίνου κατά την απολογία του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, επιρρίπτοντας ευθύνες και στον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευαγγ. Βενιζέλο.

“Δεν έχω κάνει καμία απολύτως νόθευση. Ειναι μια ιστορία που είναι στημένη. Δεν ξέρω από ποιόν. Μου κάνει εντύπωση γιατί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής δεν ασχολήθηκε κανείς. Δεν θα διανόομουν ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο. Λειτούργησα με τον τρόπο που μπορούσα σε σχέση με τη Γαλλία και το ΣΔΕ. Το μόνο παρήγορο είναι ότι η ιστορία έφυγε από τη Βουλή και έφτασε στα δικά Σας τα χέρια” ισχυρίστηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου ολοκληρώντας την απολογία του.

“Εχω καταδικαστεί από την πρώτη μέρα. Δικάζομαι κάθε μέρα. Από την πρώτη μερα της προανακριτικής επιτροπής έχω απέναντί μου το κόμμα μου, που με έχει πετάξει στα σκυλιά από τη μέρα εκείνη” υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι άκουσε πρώτη φορά από δημοσιεύματα ερωτήματα για το αν η λίστα Λαγκάρντ ήταν “πειραγμένη” ή όχι. “Στο στόχαστρο βρεθήκαμε δύο πρόσωπα, ο κ.Βενιζέλος και εγώ. Η διαφορά ήταν ότι ο κ. Βενιζέλος στήριζε μία τρικομματική κυβέρνηση ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώ εγώ ήμουν στο σπίτι μου. Εγώ πρότεινα να έρθει ξανά η λίστα και ο Στουρνάρας τη ζήτησε” είπε.

Για τη στιγμή που ενημερώθηκε για την αφαίρεση των ονομάτων των συγγενικών του προςώπων, δήλωσε:  “Ειναι εξαιρετιικά δυσκολο να σας περιγράψω την ψυχολογική μου κατάσταση όταν το έμαθα. Δεν είχα μέχρι εκεινη τη στιγμή καμία συζήτηση με τους συγγενείς μου για την οικονομική τους κατάσταση, γιατί δεν είχαμε ποτέ αυτή τη σχέση”.

Ξεκινώντας την απολογία του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε: “Επαναλαμβανω την αρχική δήλωσή μου ότι είμαι απολύτως αθώος και αρνούμαι τις κατηγορίες”.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου περιέγραψε αναλυτικά πώς έφτασε η λίστα Λαγκάρντ στα χέρια του από τη Γαλλία, αλλά και τί συνέβη το διάστημα των 9 περίπου μηνών, κατά τους οποίους η λίστα φέρεται να παρέμενε στο συρτάρι. Όπως μάλιστα, υπογράμμισε, “είχα ένα υλικό που ήθελα να το χρησιμοποιήσω γιατί εγώ το ζήτησα. Ηθελα να το χρησιμοποιήσω, αλλά είχα ενδοιασμούς, αφού δεν ήξερα τη νομιμότητά του”.

Αναφορά έκανε και στο ΣΔΟΕ, λέγοντας πωως υπήρχε “εξαιρετική δυσκολία για τόσο στοχευμένη και δύσκολη έρευνα. Ενα Σώμα με παθογένιες και κρούσματα διαφθοράς.Είχα δοπλό φόβο. Οτι το υλικό αν δινόταν εκεί, θα υπήρχαν πηχιαίοι τίτλοι μετά από δυο μέρες και ότι θα πήγαινε περίπατο κάθε προσπάθεια με την Ελεβατία για τη σύνοψη διαρκατικής συμφωνίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα